Boy Nobody [1] – Allen zadoff

boy nobodyTitel: Boy Nobody [deel 1]
Auteur: Allen Zadoff
Jaar: 2013
Pagina’s: 303 blz.
Bindwijze: Hardcover
Uitgever: Clavis
Categorie: Young Adult, Moord, Programma, Missie
Prijs v.a.: €18,95

Rating: music notemusic notemusic notemusic note

Beschrijving:
Sinds het verdachte overlijden van zijn ouders zit Boy Nobody bij Het Programma, een schimmige overheidsorganisatie die kinderen opleidt en hersenspoelt om hen in te zetten voor spionageactiviteiten en het liquideren van staatsgevaarlijke personen. Boy Nobody duikt op in een nieuwe stad, op een nieuwe school, onder een nieuwe naam. Hij blijft nooit lang en telkens sterft er een familielid van een van zijn nieuwe vrienden, een zogenaamd natuurlijke dood … Boy Nobody is ijskoud en gevoelloos als het op het afmaken van zijn opdracht aankomt, maar ergens diep in hem zit nog de jongen die hij ooit was, toen zijn ouders nog leefden. Zijn nieuwe missie brengt hem naar New York. De duur en het verloop van deze opdracht zijn ongewoon, net als het contact met de New Yorkse burgemeester en zijn fascinerende dochter Sam.

Recensie:
Voor uitgeverij Clavis mocht ik dit boek recenseren. Na ontvangst van het boek ben ik gelijk gaan lezen, want dit boek wilde ik al heel erg lang gaan lezen. Ondanks dat ik hoorde dat het een jongens boek zou zijn leek het mij toch ook een leuk boek. Het boek is niet alleen voor jongens vind ik, maar ook voor meiden. Het is maar hoe je het bekijkt.

Boy Nobody is een jongen zonder naam en zonder identiteit, het enige wat je weet over deze hoofdpersoon is alleen de leeftijd. Boy Nobody word door zijn “vader en moeder” op missie gestuurd om mensen te vermoorden. Later als hij Sam leert kennen en met hem omgaat weet je wat meer over Boy Nobody.

In het begin van het boek dacht ik dat dit een nummer twee van de trilogie zou zijn, omdat het boek best raar begint. Maar na verder te lezen kom je meer te weten en is het toch echt het eerste boek. Ondanks dat de tijden erg raar worden aangegeven dan speelt het in het verleden en dan weer in het nu, maakt dit verhaal best wel verwarrend, maar het stoort niet echt. Het is alleen even goed lezen. Ook later in het boek kom je wat te weten wat er nu gebeurd is waardoor Boy Nobody in het programma zit, dit had ik graag wat eerder willen weten om het verhaal te kunnen begrijpen. Het boek heeft een beetje zijn ups en zijn downs, maar dat heeft ieder boek wel. Later in het boek ongeveer halverwege, word het boek best wel spannend en begrijp je steeds meer dingen en maakt het dit boek ook mysterieus en spannend. Je wilt het einde weten en het boek ook niet meer wegleggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.