Altijd Anders – Ingrid Kluvers

Titel: Altijd Anders
Auteur: Ingrid Kluvers
Bindwijze: Hardcover
Pagina’s: 208 blz
Jaar: April 2016
Uitgever: Moon
Categorie: Young Adult

Rating: Afbeeldingsresultaat voor muziek nootAfbeeldingsresultaat voor muziek nootAfbeeldingsresultaat voor muziek noot

Beschrijving:
Wanneer de (bijna) zestienjarige Joop samen met haar zusje naar Parijs gaat, ontdekt ze al snel dat niets is wat het lijkt. Ze maakt kennis met haar onbekende grootvader en leert daar haar zusje bepaald geen held is. Het meest schokkend is een belangrijke ontdekking over zichzelf, die haar ondanks de verrassing ook vleugels geeft.

Recensie:
In het begin vroeg ik me af of dit wel een Young Adult boek zou zijn, het was op een kinderlijke manier geschreven. Ook kwam je erg moeilijk in het verhaal, later kwam ik er pas erachter dat dit het derde deel in de serie is. Achteraf had je het kunnen bedenken aangezien er veel op het verleden werd gewezen, ook was het verhaal erg ingewikkeld. Daarnaast voelde het verhaal irrelevant aan, de belangrijkste punten in het verhaal kwamen niet echt naar voren. Ook de relatie tussen de hoofdpersoon en de bij personage, vond ik niet relevant. De hoofdpersoon Joop een bijna 16 jarig meisje, voelde niet aan als een meisje voor haar leeftijd. Maar veel ouder, ook de naam Joop  waarvan ik eerst dacht dat het een jongens naam was. De auteur had beter voor een meisjesnaam kunnen kiezen, want hierdoor werd het verhaal verwarrend. Maar dat komt misschien ook, omdat ik de voorgaande boeken niet gelezen heb. Dus ging ik er maar vanuit dat het een afkorting is. Door de ingewikkelde familiesituaties, raakte je het verhaal kwijt. Later in het verhaal werd het toch te langdradig en was het enige spannende de proloog, natuurlijk ga ik nu wel opzoeken wat de vorige delen zijn en die lezen in hoop dit boek beter te begrijpen. Voor de auteur misschien ook handiger om de volgende keer te zeggen dat dit een derde deel is, om dit te kunnen vermijden.

Voor mij gevoel hadden de gevoelens van Joop wat meer uitgewerkt mogen worden, meer er diep op in gaan. Ook het stuk over een meerderjarige en een minderjarige, vond ik niet echt toepasselijk in dit boek en ging teveel en te lang erop in. Ook had ik graag meer willen lezen over de band zelf, het nieuwe meisje en Joop zelf. Wat gaat er gebeuren tussen die twee? Dit had ook veel meer uitgewerkt mogen worden, het verhaal draaide nu meer over een opa die ze niet kennen en een ruzie tussen de zussen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.