De komst van de Koning – Mara Li

Afbeeldingsresultaat voor De komst van de koning340 blz
Paperback
9789492585127
Heruitgave Januari 2018
Dutch Venture Publishing
Young Adult
De Gave van de Selkie 3

Beschrijving:
‘De wereld heeft dokters nodig.’ zegt Cormack ‘Wij hebben dokters. De wereld heeft beschutting en medicijnen nodig. Wij hebben dat te bieden. De wereld heeft een weg voorwaarts nodig, een kompas dat ons uit de duisternis leidt. Wij kunnen dat kompas zijn.’
Centraal-Europa is verwoest en duizenden mensen zijn op drift geslagen. De grote steden sluiten hun poorten uit angst voor de dodelijke Zwarte Plaag. Te midden van deze chaos zoekt Nimue naar haar geliefde Wolf, de vader van haar ongeboren kind. Arthur doolt door het land van de geesten, een plek die elke dag grimmiger wordt. De taak die de stervende Visserkoning hem heeft gegeven, lijkt vrijwel onmogelijk en kan hem bovendien zijn leven kost. Ook al zijn de werelden van elkaar gescheiden, Nimue en Arthur vechten met hetzelfde doel voor ogen: het vinden van de Graal die de Visserskoning kan genezen.

Recensie:
Eén woord. Wauw! De vorige twee delen waren al goed, maar deze overtreft het zeker. Dit is mijn favo boek geworden van de hele reeks. Het land van de geesten, het gevecht, hun doel, maar vooral dat ze elkaar weer gevonden hebben en elkaar kunnen helpen. Samen. Kunnen Nimue en Arthur de graal vinden en de visserskoning genezen? Die vraag kan je alleen beantwoorden als je het boek hebt gelezen. Het boek raad ik zeker aan, maar is niet los te lezen van de vorige delen, je word steeds weer herinnerd aan wat er toen gebeurde. Hoe geesten wereld/land  is gekomen word goed uitgelegd door de auteur zelf, hoe het een mens kan veranderen. Je kan het je niet voorstellen hoe er geleefd word, dat ze zelf niet eens weten hoe het gekomen is en dat er één iemand is die hun vragen kan beantwoorden. Hoe Nimue door die wereld heen zwerft. Ik hoop dat de auteur een soort novel maakt over hoe die wereld er op het einde uitziet in het totaal plaatje en hoe het verder met Nimue gaat en de andere.

Het begin van het verhaal deed me een beetje denken aan Kruistocht in Spijkerbroek. Dezelfde Kruistocht alleen een heel ander doel en met bewakers. Ik ga niet veel zeggen over dit deel, ook al is er zoveel om te vertellen zou het alleen maar minder leuk worden om het verhaal te lezen. Maar aanraden doe ik zeker. De naam van Nimue’s ongeboren kind was een beetje voorspelbaar al had ik wel een hele andere naam in gedachte.

Heb erg genoten van het verhaal, alleen het einde tja wat zou ik daarop zeggen? Dat mogen jullie zelf gaan uitzoeken.

 verdiend Afbeeldingsresultaat voor 5 sterren sterren. Omdat het begin wat verwarrend was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.