De roep van Avalon – Mara Li

Afbeeldingsresultaat voor de roep van avalon* 300 blz
* Paperback
* 9789492585110
* Heruitgave Januari 2018
* Dutch Venture Publishing
* Young Adult
De Gave van de Selkie 2

Beschrijving:
‘De zee is reusachtig. Donker en wijd open. Nimue, roept ze vanuit haar bodemloze buit. Arthur. En ja, hier zijn we dan. Eindelijk gekomen. ‘
Nimue en Arthur zijn gevangen in het web van leugens van de Asklepios Congregatie. Daar dringen de schaduwen van het verleden zich aan hen op en vecht Nimue tegen de donkere kant van haar helende gave. Opgejaagd door hun vijanden proberen ze de zoektocht naar hun moeder voort te zetten. Onderweg worden ze allebei gedwongen pijnlijke keuzes te maken. Welke offers moeten ze brengen om te overleven?

Recensie
De tweede deel in De Gave van Selkie. Vervolg je het pad van Nimue en Arthur op weg om hun moeder te vinden in Centraal-Europa. Beide zijn ze gegrepen door de Asklepios, de slangen mensen. Opgesloten in hun kamer weten ze niet waar ze elkaar kunnen vinden en komt Nimue in contact met Wolf, één van de gevangenge aan de andere kant van de muur. Nimue weet samen met de andere te ontsnappen uit het gebouw en vlucht naar een tijdelijke veilige haven. Als ze een boot weet te bemachtigen vlucht ze samen met Arthur naar het eiland Avalon om hun zoektocht verder te zetten. Zullen ze daar hun moeder vinden of zal hun zoektocht verder gezet worden?

Heb erg genoten van het verhaal. Het voelde een beetje alsof dit de latere toekomst word, alsof het voorspelt is. Als ze werkelijke oom hebben gevonden komen ze in contact met hun neef, die de waarheid achterhoud. De keuzes die Nimue en Arthur moeten maken en de pijn die ze voelen, was goed te voelen. De emotie op het eiland, het teken, de waarheid en de vriendschappen die zowel op het eiland als in Centraal-Europa zijn ontstaan merk je echt wie je vrienden zijn. Ik vind het mooi dat de auteur die ene dier in het verhaal heeft gelaten. Het voelde alsof jij Nimue bent en jij dit mee maakt.

Het enige minpuntje wat ik heb gevonden, is dat het verhaal soms iets te traag liep en het andere moment weer iets te snel. Het boek verdiend voor mij Afbeeldingsresultaat voor 5 sterren sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.