De Stem van de Zee – Mara Li

Afbeeldingsresultaat voor stem van de zee* 300 blz
* Paperback
* 9789492585097
* Heruitgave januari 2018
* Dutch Venture Publishing
 * Young Adult

Beschrijving:
Wat als de legendarische koning Arthur zou opgroeien in een dystopische toekomst waar magie een rol speelt?
Volg het verhaal van de jonge Arthur door de ogen van Nimue, zijn zusm en laat je meevoeren naar een postapocalyptisch Europa vol mythologie en wonderlijke verschijningen in de trilogie ‘De Gave van de Selkie’.
Arthur en Nimue winen bij hun oma sinds hun vader op zee is omgekomen en kennen hun moeder alleen uit verhalen, maar daar komt verandering in als Nimue op zolder een oud dagboek van haar moeder Rona vindt. Kort daarop wordt hun dorp verowest door een zware storm en overlijdt hun oma. Samen besluiten ze op pad te gaan met het dagboek als leidraad: door hun familiegeschiedenis te volgen, kunnen ze Rona misschien vinden. Tijdens hun toch door een grimmig en door ziekte geteisterd Europa krijgt Nimue steeds vaker visioenen van een vreemde, in mistflarden gehulde verschijningen. Deze Vale Man lijkt haar niet alleen in haar dromen, maar ook in het echte leben te volgen. Waarom vertoont hij zich aan haar? En welke connectie hebben Nimue en Arthur met de Andere Wereld, de sfeer van de geesten?

 

Recensie:
Al eerder heb ik het eerste deel van De Gave van de Selkie trilogie gelezen. De schrijfstyle van Mara Li is heerlijk om te lezen, alles word uitgelegd en je krijgt het gevoel dat je op een andere werelddeel zit. Je leeft je mee in het verhaal over Nimue en haar broer Arthur die na de zware overstroming alleen elkaar nog hebben. Nimue die het dagboek van haar moeder heeft gevonden deelt dit met haar broer, samen besluiten ze om hun moeder te vinden met als houvast het dagboek. Kunnen Numue en haar broer hun moeder vinden? In dit spannende verhaal vol avontuur, spanning en een vleugje humor, lees je wie je kunt vertrouwen, wat de visioenen van Numue zijn en hoe ze Europa overleven.

Heb erg genoten van het verhaal, het verhaal was spannend en had me de volledige aandacht er stonden niet al te moeilijke woorden in wat er fijn is. De tijdlijn viel mij wel erg op, uit het oogpunt van Numue dacht ik dat het verhaal in het verleden zich afspeelde, maar in werkelijkheid is dit verder de toekomst.
De cover die gemaakt is door Jen Minkman van Dutch Venture Publishing is er voorruit op gegaan, deze cover is veel mooier dan de vorige cover. Het verschil wat ik merkte met de uitgave van Dutch Venture Publishing en Storm Publishing, is de gecorrigeerde schrijfstyle. Die van Storm Publishing trok me niet aan, maar die van Dutch Venture wel, het leest veel lekkerder en je voelt dat je een echt verhaal aan het lezen ben, waar je de beelden voor je kunt halen, waar het lijkt alsof jij de hoofdpersonage bent. Toch had ik bij sommige stukjes dat het iets te langdradig werd en dit trok mijn aandacht weg van het verhaal.

Ik ben blij dat er een heruitgave is gekomen van deze prachtige trilogie, ik ben heel erg benieuwd naar de volgende delen.  Het is een bijzonder en uniek verhaal over het “heden”. Het verhaal krijgt van mij Gerelateerde afbeelding sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.