Duw me weg, houd me vast – Vanessa Garden

Duw me weg, houd me vast280 blz
Paperback
9789492585226
Juni 2018
Dutch Venture Publishing
Young Adult / Rouwverwerking

Beschrijving:
Na de zelfmoord van haar moeder is het leven voor de zeventienjarige Ruby verre van zorgeloos. Ze ontfermt zich over haar broertje en past op haar alcoholische vader. Tijd om tiener te zijn is er niet. Ruby kan de dood van haar moeder niet verwerken en het leven is een strijd. Tot ze Byron ontmoet. De jonge muzikant draagt zijn eigen demonen met zich mee. Toch laat hij zich door niemand voorschrijven hoe hij moet leven… of om moet gaan met de dood.
Hoe meer Byron voor Ruby gaat voelen, hoe meer hij beseft dat hij zijn eigen verleden onder ogen moet komen. Als Byron teruggaat naar zijn geboorteplaats, volgt Ruby hem en ontdekt wat hij al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden. Kunnen ze samen het duister overwinnen – of is het beter om elkaar te laten gaan?

Recensie:

Ik had nooit gedacht dat je van dit boek zou gaan houden. Zoveel emoties die erin voorkomen, de angst, onzekerheid en de rouw waar je in zit.

Ruby en Byron zijn twee tieners met verschillende emoties. Ruby stort na de zelfmoord van haar moeder in en Byron heeft een geheim. Ruby ontmoet Byron de jonge muzikant bij hun in het dorpje, na een avondje voelt ze gelijk iets voor hem maar weet dat het niks kan worden. Ruby zorgt voor haar vader en jongere broertje als een moeder figuur. Want ze denkt dat het moet. Ze geeft alles op om er voor hen te zijn, maar haar vader wilt dat ze haar eigen leven lijd, zonder voor hen te zorgen of in de rouw blijft. Ruby komt na brieven erachter hoe haar moeder werkelijk was en merkt dat haar vader ook steeds meer wegzakt. Gelukkig krijgen ze hulp van een hele lieve buurvrouw, zou er wat ontstaan tussen Ruby’s vader en de buurvrouw?

Het boek is de moeite waard om te lezen. zoveel diepgang dat je wilt blijven lezen wat er gaat komen. Lukt het Byron en Ruby uit het duister te komen of zullen ze erin blijven? Word haar vader weer de vader van vroeger of blijft hij zoals hij nu is?

Het boek had zo zijn ups en downs zoals ieder boek dit heeft, toch miste ik nog wat toevoegingen in het verhaal. Maar één ding is zeker. Het blijft een mooi boek om te lezen. Duw me weg, Hou me vast is zeker een passende titel voor dit verhaal.

Rating: Afbeeldingsresultaat voor 5 sterren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.