Gebroken – Jennifer Mellink

 

* 215 blz.
* Hardcover
* 9789044819540
* Juni 2014
* Clavis
* Young Adult

Beschrijving:
Anna’s zestiende verjaardag loopt uit tot een ramp. Tijdens haar feest wordt ze verkracht. Ze probeert de dader te vinden, maar iedereen in haar omgeving lijkt verdacht. Zodra ze een spoor heeft gevonden, wordt ze overmeesterd en ontvoerd. Maandenlang zit ze opgesloten in een pikdonkere ruimte. Als ze eindelijk weet te ontsnappen, heeft ze nog maar één doel: wraak.

 Recensie:

Voor het lezen:
Gebroken zoals de titel al zegt, een meisje zittend op de vloer met haar armen om haar knieën heen en haar gezicht tussen haar armen in en op blote voeten. Dat is wat je ziet op de cover van het boek. De achterflap tekst sprak me best aan, het maakte mij nieuwsgierig naar het verhaal. Dankzij uitgeverij Clavis mag ik dit boek recenseren.

Tijdens het lezen:
Anna word zestien als haar ouders met vakantie gaan, besluit zij een feestje te houden. Samen met haar vriendin Sylvie zet ze alles klaar en ontvangen in de avond de gasten. Anna die op Facebook een jongen leert kennen, komt ook naar haar feest maar is niet uitgenodigd en ze stuur hem weg. Later in de avond besluit ze even te gaan liggen op bed, maar was dit wel slim? Als er iemand haar kamer binnen komt en haar verkracht, staat haar wereld op zijn kop. Anna besluit op zoek te gaan naar de dader, word ze ontvoerd en opgesloten. Als ze weet te ontsnappen heeft ze maar één doel en dat is wraak, maar pakt ze dit wel slim aan?

Conclusie:
Wraak was de enige oplossing voor Anna, maar was dit wel slim genoeg om het te doen? Het boek heeft korte hoofdstukken wat erg fijn is, ook het lettertype leest heerlijk weg. Sommige stukjes waren iets te langdradig, maar de personages waren goed beschreven. Miste wel wat diepgang in het verhaal en dan bedoel ik niet alleen om de omgeving die iets te langdradig is.
Wat ik wel vond is dat Anna onverantwoordelijk omgaat met haar verkrachting, natuurlijk snap ik dat je wilt uitzoeken wie het gedaan heeft en dat je het aan niemand durft te vertellen wat jou is overkomen. Ondanks dat het een heftig verhaal is heb ik genoten ervan en ben ik benieuwd naar de andere boeken van Jennifer Mellink. Daarom geef ik dit boek ***1/2 ster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.