Goed of Slecht – Ali Land

Pagina’s: 352 blz.
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789023454403
Jaar: April 2017
Uitgever: Cargo
Categorie: Volwassen, Literaire thriller

Beschrijving:
De vijftienjarige Milly is zwaar getraumatiseerd opgenomen in een pleeggezin. Een nieuwe identiteit moet alle sporen naar haar verleden wissen, want de moeder van Milly is een seriemoordenaar en wacht in de gevangenis op haar rechtzaak. Milly worstelt met een groot schuldgevoel: door haar hulp heeft de politie haar moeder kunnen aanhouden. Van haar pleeggezin krijgt ze weinig steun. Integendeel, Phoebe, de oudste dochter, haat Milly vanaf het eerste moment dat ze haar zag intens en probeert op alle mogelijke manieren Milly’s leven zo ellendig mogelijk te maken. En daarmee maakt ze iets los bij Milly, een kant van zichzelf die ze liever niet wil kennen; ze is tenslotte de dochter van haar moeder, de seriemoordenaar.

 

Recensie:

Voor het lezen:
De verwachtingen van het boek zijn niet al te hoog, verwacht wel van het boek dat het een zwaar en heftig boek zal zijn. De cover geeft al een beetje het goede (gele) of de slechte (zwart) kant. De auteur is een onbekende van mij en weet daarom ook niet wat ik van de auteur en de schrijfstijl  kan verwachten.

Tijdens het lezen:
Milly is een meisje dat zwaar getraumatiseerd is, dit kan je in het verhaal heel goed merken. In sommige stukjes van het verhaal, merk ik dat het voor mijzelf ook erg heftig is om te lezen. In het verhaal voor Milly getreiterd en gepest door Phoebe en haar aanhang. Zelf heb ik hetzelfde meegemaakt wat Milly mee maakt, qua pesterijen. Hierdoor maakt het voor Milly nog moeilijker om niet de kant van haar moeder te kiezen. Wat je wel merkt is dat Milly alles haast over zich heen laat lopen, maar er wel kapot aan gaat.

Milly is een sterk meisje.

Conclussie:
Wat ik merk over het hele verhaal heen, is dat de achterkant (samenvatting van het verhaal) niet helemaal klopt. Er staat dat Milly niet veel steun krijgt van haar pleeggezin, maar ze krijgt alleen steun van haar pleegvader. Mede ook omdat hij haar moet voorbereiden, hij probeert Milly te helpen, haar vertrouwen te winnen. Ook komt er stukjes in voor wat voor een meisje dat al veel heeft meegemaakt en erg getraumatiseerd is, best heftig kan zijn en dit alleen maar kan verergeren. Ook word er als categorie thriller neer gezet, persoonlijk vind ik het meer een waargebeurd verhaal. Het is zo realistisch geschreven.

Geef het boek **** sterren.

Een heftig verhaal over een vijftien jarig meisje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.