Graf DK62 – Ilse de Keyzer

Afbeeldingsresultaat voor Graf dk 62175 blz
Hardcover
9789044831207
Oktober 2017
Clavis
Young Adult, Egypte, History

Beschrijving:
In universiteitsstad Leuven spreekt de bekende Egyptoloog Alonzo Bertolli voor een volle aula over Toetanchamon. Bijna honderd jaar na de ontdekking van zijn graf staat de kind farao weer volop in de belangstelling: er zouden geheime ruimtes achter zijn tombe zijn. Enkele studenten krijgen de kans om die te bezoeken, maar dan gebeuren er vreemde dingen. Hebben die te maken met de vermeende vloek van de farao of berust alles op toeval?

 

Recensie:

Voor het lezen:
Graf DK62 heeft een bijzondere cover. Het voelt alsof er een paar ogen naar je staren die je aanmoedigen om het boek te lezen. Voordat ik de achterflap begon te lezen wist ik al dat het verhaal over Egypte zou gaan, dit meer ook omdat er verband op de cover staat. Waarschijnlijk het verband van Toetanchamon, waar het verhaal over gaat.

Tijdens het lezen:
In het begin kom je een aantal moeilijke woorden tegen die je niet begrijpt, helaas had ik deze moeten opzoeken. Er was nergens een betekenissenlijst. Dit stoorde gelukkig niet. De schrijfstyle van Ilse leest heerlijk weg, De korte hoofdstukken zijn prima te doen. Deze worden aangeduid met een ank teken of een plaatsnaam + tijd en datum. Dit vind ik bijzonder en past goed bij het verhaal.
Wat me verder opviel aan het verhaal is dat de spanning er zo goed in blijft, je houd je hart vast en adem in omdat je echt moet weten wat er is gebeurd. Hoe luchtig er over geschreven word, alsof het een normaalste zaak van de wereld is. Ilse heeft zich goed ingeleefd en opgezocht over Egypte, de Farao’s en de vloek.

Conclusie:
Soms word het even iets te langdradig, zeker het begin eventjes, omdat je verder wilt lezen dat ze in Egypte zijn en hoe het verhaal zich daar verder afspeelt besloot ik verder te lezen en te hopen dat ze daar snel zouden zijn. Dit had van mij wel iets eerder gemogen, ook de beschrijving van de omgeving van de tombe of de plaatsen had iets meer beschreven mogen worden. Eenmaal toen ze in Egypte waren had het boek mij de volledige aandacht. Ik kreeg het gevoel alsof je zelf in Egypte was, alsof alles in een filmrol afspeelde en niet dat je een boek zat te lezen. The end of the story, tja daar ga ik niet al teveel over zeggen, alleen lees het boek maar als je het wilt weten. Voor mij heeft Graf DK62 een hele andere betekenis gekregen en weet bij wie deze hoort.

Omdat er moeilijke woorden in stonden en het verhaal iets te langdradig is krijgt het boek van mij Afbeeldingsresultaat voor 5 sterren,5 sterren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.