Hart van Glas – Miranda Peters

Afbeeldingsresultaat voor hart van glas gaia trilogie290 blz
Paperback
9789492585134
Februari 2018
Dutch Venture Publisher
Young Adult

Beschrijving:
Hester is nog maar zeven jaar oud als de auto waarin ze met haar familie zit slipt, over de kop slaat en in brand vliegt. Ze weet haar moeder en zusje te redden, maar haar vader niet en geeft zichzelf de schuld van het ongeluk. Het blijft een raadsel hoe het kan dat ze zelf geen enkel schrammetje heeft opgelopen.
Bijna tien jaar later lijkt ze een gewoon meisje. Ze doet het goed op school heeft leuke vriendinnen en is populair bij de jongens. En dat wil ze graag zo houden. Behalve haar beste vriendin mag niemand weten wat Hesters geheim is: dat ze bovenmenselijke krachten bezit.
Dan ontmoet ze Siem en wordt ze voor het eerst in haar leven hopeloos verliefd. Alleen is niets wat het lijkt en beleeft Hester dingen waar ze nooit van heeft kunnen dromen – of misschien toch wel?

 

Recensie:
Het verhaal liep in het begin wat traag. Je leest een stukje over Hester als ze zeven jaar oud is. Dat is het begin van een spannend avontuur zou je denken. De dromen die ze krijgt over een jongen Siem houden haar bezig, meer dan dat ze dacht. Alleen haar beste vriendin kent Hesters geheim en daar kan Hester alles aan kwijt.

De personages worden goed uitgewerkt en geeft je de nodige informatie die je nodig hebt. Toch vond ik wel dat Siem iets meer uitgewerkt had mogen worden. Het verhaal is realistisch geschreven, de auto, de brand, de vechtpartijen, het leven van Hesters zusje Iris en moeder, de humor in het verhaal. Toch merk je dat het lijkt dat Hester haar vader is “vergeten”, je merkt dat ze niet echt meer in de “rouw” zit of dat ze echt haar vader mist en dan kom je ineens weer stukjes tegen over haar vader een heel klein stukje maar.  Dit had van mij wat meer uitgewerkt mogen worden.

Ik geef toe dat het verhaal best verwarrend is. Ook vond ik het af en toe iets te intiem en te klef voor een jongen die je eigenlijk eerst alleen maar kent in je dromen en daarna in de werkelijkheid. Je kent hem nog niet goed genoeg, maar je las dat Hester daar toch naar verlangde, omdat andere het ook doen even zogezegd. Ook het leeftijdsverschil vond ik te groot, maar aan de andere kant, ware liefde houd je niet tegen.

De bijzondere gaven van Hester wordt daarin tegen iets te nauw uitgewerkt en moest zoeken naar wat het nu werkelijk was. Eerlijk gezegd vond ik dit wel leuk, het is iets anders dan dat het zo op papier staat. Een raadseltje. Maar het is wel een mooie en bijzondere gave die ze heeft.

Kortom, ondanks dat er een aantal negatieve puntjes waren was het positieve dat ik erg genoten heb van het verhaal. Het verhaal is iets anders dan wat je normaal zou verwachten. In werkelijkheid hebben sommige mensen ook een “gave” en dat vond ik het mooie eraan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.