Het boek van Voorheen – Jen Minkman

Het-boek-van-voorheenTitel: Het boek van Voorheen
Auteur: Jen Minkman
Jaar: April 2016
Pagina’s: 290 blz
Bindwijze: Paperback
Uitgever: Storm Publishers
Categorie: YA
Prijs: €17,95

Rating: music notemusic notemusic notemusic notemusic note

Beschrijving:
De zestienjarige Leia woont al sinds haar tiende in het landhuis en leidt daar een geïsoleerd leven, samen met de rest van de jongeren. Diep van binnen is ze altijd nieuwsgierig geweest naar wat er schuilt achter de Muur die het eiland in tweeën deelt.
Wanneer ze op een avond wegrent van Sol, hun wrede leider, ontmoet ze Walt, een van de Dwazen van achter de Muur. Hij vertelt een heel andere waarheid dan waarmee ze is opgegroeid. Wat blijft er nog over van haar wereld als de Muur uiteenvalt?

Recensie:
Toen ik in het boek begon wist ik niet goed waar het verhaal nu werkelijk precies over ging. Je wordt midden in een verhaal gegooid waar de tijden, regels en cultuur anders zijn. Hoe een muur tot alles en iedereen gescheiden kan worden. Twee jongeren aan de ene kant van de muur Leia en haar tweelingbroer Colin, worden op hun 10e al volwassen en gaan samen met een groep andere jongeren van verschillende leeftijden in een landhuis wonen waar hun leider Sol al erg lang woont. Aan de andere kant van de muur wordt het verhaal vertelt uit de personage van Walt een jongen die te maken heeft met een hele andere wereld, een wereld van tempels en leugens . Tot die twee elkaar ontmoeten en de waarheid boven tafel komt.

Het verhaal is makkelijk en heerlijk om te lezen. Het is een boek die je niet snel naast je neer wilt leggen, het grijpt je aan. Het is zo fijn en goed geschreven dat je alleen maar wilt blijven lezen, hoe het zal eindigen. De korte hoofdstukken zijn erg fijn, zodat je op ieder moment kan stoppen als je dat wilt en het later wilt oppakken zodat je niks mist. Zelf hou ik er persoonlijk van om het hoofdstuk helemaal uit te lezen. Ook moest ik op bepaalde stukken best lachen en op andere momenten kon je best boos worden. Zelf voelde ik af en toe de emotie die de kinderen, tieners en volwassenen hadden in het verhaal. Hoe onmacht alles veranderen. Ik hoop dat er een vervolg op komt.

1 Comment

  1. jenminkman@hotmail.com'

    Er komt zeker een vervolg 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.