Het laatste licht – Jen Minkman

hetlaatstelichtTitel: Het laatste licht
Auteur: Jen Minkman
Jaar: 2016
Bindwijze: Paperback
Pagina’s: 260 blz.
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Categorie: Paranormaal, Young Adult, Roman
Prijs v.a.: €17,95

Rating:music notemusic notemusic notemusic notemusic note

Beschrijving:
Als Moira haar zus en broer helpt bij een Wicca-ritueel tijdens Halloween, verwacht ze niet dat hun bezwering ook echt zal werken. Ze komen in een mysterieus landschap terecht dat mijlenver weg lijkt van de steencirkel Meini Hirion in Wales waar ze met hun ritueel zijn begonnen. Natuurlijk moet het wel een illusie zijn… maar de knappe, donkerharige jongen die Moira tijdens haar trance ontmoet kan ze niet zomaar als droom wegwuiven. Hayko, de geheimzinnige vreemdeling, duikt daarna nacht na nacht weer op in haar dromen. Een vreemde kracht lijkt haar steeds weer terug te trekken naar het dromenland uit haar visioen, en de dingen die ze daar ziet beginnen steeds meer op nachtmerries te lijken. Maar waar Moira zich het meeste zorgen om maakt is niet dat ze in haar dromen met allerlei monsters en engelen moet vechten; het is het besef dat ze verliefd begint te worden op een jongen die helemaal niet bestaat. Wat als je écht kunt vallen voor de man van je dromen?

Recensie:
Het boek het laatste licht grijpt je al vanaf het begin aan, het is makkelijk en eenvoudig geschreven dat iedereen het met gemak kan lezen. Er komen wat anderstalige (Latijnse) woorden in voor, deze zijn makkelijk te begrijpen en worden ook uitgelegd. De cover van het boek greep me al gelijk aan en zeker de titel en de genre. De hoofdpersonage Moira, haar broer en zus gaan een ritueel uitvoeren op Halloween. Het ritueel loopt raar af en zonder de verbinding te verbreken gaan ze weg van de stenencirkel waar ze hun ritueel hebben gehouden, ze komen in een avontuur terecht van een zoektocht over een jongen die ze hebben gezien en de twee onbekende Engelen. Als blijkt dat Moira als enige hem kan helpen, besluit ze dat te doen en samen gaan ze op zoek. Maar is het wel zo slim om dat te doen? De geheime briefjes met dreigementen zonder afzender. De vrouw die het er niet mee eens is en dat Moira’s broer en zus eezelfde vreemde dromen krijgen als Moira zelf. Kunnen ze de jongen genaamd Hayko redden? Kunnen ze hem zijn geheugen teruggeven zodat ook hij weer terug naar de wereld kan gaan of gaat hij niet terug naar de aarde, maar naar een andere plek?

Als je eenmaal in het boek begint kan je het niet meer wegleggen, toch vind ik het zelf best een zwaar boek om te lezen, ik bedoel hiermee dat je echt je volle aandacht en concentratie nodig hebt om het boek te lezen. Het is een spannend en aangrijpend boek, dat je vastpakt en niet meer loslaat. Toch moest ik zelf het boek af en toe even wegleggen om op adem te komen.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Ik ben erg benieuwd naar een vervolg als deze komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.