Het onmogelijke leven – Kate Scelsa

27996138Titel: Het onmogelijke Leven
Auteur: Kate Scelsa
Jaar: 2015
Pagina’s: 296 blz
Bindwijze: Hardcover
Uitgever: Clavis
Categorie: Young Adults
Prijs v.a.: €16,95

Rating: music notemusic notemusic notemusic notemusic note

Beschrijving:
De zestienjarige MIRA begint met een schone lei op een nieuwe school. Deze keer zal ze doen alsof ze net als alle andere tieners kan functioneren, dat heeft ze haar ouders beloofd. Alsof ze niet doodmoe wordt van dit leven, en zich alleen echt wakker voelt als ze bij Sebby is.
SEBBY is Mira’s gay best friend. Hij lijkt altijd opgewekt, al is het leven in zijn pleeggezin allesbehalve een pretje. Samen hebben Mira en Sebby een wereld van magische rituelen en spontane roadtrips verzonnen, om het onmogelijke leven mogelijk te maken.
JEREMY, de verlegen jongen die zich na een incident aan het einde van vorig schooljaar in isolement heeft teruggetrokken, staat plots oog in oog met Sebby en Mira. En daarna zal zijn leven nooit meer hetzelfde zijn.

Recensie:
Nadat ik het boek in ontvangst mocht nemen van uitgeverij Clavis, had ik niet echt verwachtingen van het boek. De enige aanwijzing die je had was liefde, seksualiteit en vriendschap, ondanks dat ik niet van romantische verhalen hou of verhalen over liefde besloot ik het boek toch te lezen. Ik kan niets anders zeggen dan wat een goed boek zeker voor een debuut. Eenmaal toen ik in het boek begonnen was kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik herkende zoveel punten uit dit boek, wat ik zelf ook heb meegemaakt. Het einde van het boek heb ik tranen laten vallen, het boek was zo goed. In het begin denk je ik weet wel hoe het eindigt, maar het is totaal heel anders dan wat je denkt. Het boek is niet voorspelbaar zoals je misschien zou denken.

Zelf zou ik dit boek echt aan iedereen willen aanraden, lees dit en denk bij jezelf na voordat je iets gaat doen. Het boek laat je denken over meelopen of jaloezie, maar ook over het gebruik van alcohol en drugs, het omgaan van vrienden, het pesten en voor jezelf op durven komen. Dit boek heeft ook mij veranderd in een ander persoon die ik ben, het boek heeft mij terug gebracht naar mijn eigen ik die niemand kan afpakken. Ik ben ontzettend benieuwd naar het vervolg hierop of een kleiner/dunner boekje over hoe het nu met de hoofdpersonen gaat. Hoop ook dat deze uitkomt.

Het enige nadeel aan het boek, wat ik in het begin ben tegengekomen zijn een aantal moeilijke woorden, waarbij er geen uitleg bij staat of ergens achterin het boek. Ik moet zeggen dat dit één van de weinige vertaalde boeken is die geen zins fouten hebben. Alleen soms raakte je even in de war door het zeg gedeelte van de personages.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.