Illiyana – Arwen Mannens

full33540601Auteur: Arwen Mannens
Titel: Illiyana [1]
Jaar: 2015
Pagina’s: 326 blz.
Bindwijze: Paperback
Uitgeverij: Zilverbron
Categorie: Young Adults, Fantasy
Prijs v.a.: €18,95

Rating: music notemusic notemusic notemusic notemusic note

Beschrijving:
In dit eerste deel van de serie De laatste strijd volgen we Illiyana, die opgroeit als de dochter van een arme visser. Ze lijkt in niets op de andere inwoners van Imbrië. Ten eerste zijn er de fysieke verschillen, ten tweede de nogal vreemde gebruiken in haar familie. Zo heeft haar oom Illiyana jaren geleden reeds uitgehuwelijkt aan iemand die ze nooit eerder gezien heeft. Wanneer haar verloofde eindelijk voor haar staat, wordt Illiyana’s leven op zijn kop gezet. Als enkele moordlustige wezens de rust in Imbrië bruut verstoren, moet Illiyana noodgedwongen vluchten. Gevolgd door onbekende stemmen in haar hoofd, die tegen haar spreken in talen die ze niet begrijpt, gaat ze op zoek naar haar ware identiteit. Al snel ziet ze in dat kennis niet noodzakelijk leidt tot geluk. Dromen en verwachtingen spatten uiteen. Naarmate ze haar doel nadert, merkt ze dat steeds meer mensen in haar omgeving haar tegenwerken. Uiteindelijk blijken de antwoorden op Illiyana’s vragen veel verrassender, dan ze zelf ooit had kunnen vermoeden.

Recensie:
Dit boek verscheen op de voorkant van de bibliotheek app, de cover van het boek sprak me heel erg aan en was benieuwd waar het verhaal over zou gaan. Ik klikte op het boek en de samenvatting verscheen, voordat ik het wist reserveerde ik dit boek in de bibliotheek. Helaas was dit boek niet in de omstreken waar ik woon en moest het vanuit een andere vestiging komen, veel maakte dat niet uit. Eenmaal binnen was ik er meteen in begon, het boek sprak me nog meer aan dan wat de cover en de samenvatting vertelde. Alleen in het begin is het lastig te volgen, verwarrend en je weet niet goed waar het over gaat of waar je moet beginnen. Zo heb ik een aantal keren de achterkant gelezen om te begrijpen waar het verhaal over gaat, daarna ben ik weer verder gaan lezen. Verder in het verhaal kom je er goed in en kon je het boek ook niet meer wegleggen. Door de schrijfstijl van de auteur dacht ik in eerste instantie dat het een man was, oeps….. Sorry, Arwen is een vrouw. Illiyana is voor mijn idee een bescheidde meisje die niet veel met andere bemoeit en het erg vind dat ze moet vluchten, maar het heeft ook zo zijn voordelen want ze ontmoet mensen die haar accepteren zoals ze is. Dit vind ik een erg mooi gebaar. Er staat dat dit het eerste boek is en ook ik ben benieuwd naar het vervolg van deze reeks.

1 Comment

 1. arwenneke@gmail.com'

  Beste,

  Wat leuk om dit bericht tegen te komen!
  Inderdaad, ik heb al vernomen dat het begin wat stroever loopt en ik kan ook begrijpen waardoor dat komt. Gelukkig/hopelijk is dit in deel 2 niet het geval.

  Hartelijk dank voor je (h)eerlijke mening!

  Arwen

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.