In de ban van de Wolf – Christine Charliers

9789044824056Auteur: Christine Charliers
Titel: In de ban van de Wolf [1]
Jaar: 2015
Pagina’s: 300 blz.
Bindwijze: Hardcover
Uitgeverij: Clavis
Categorie: Young Adult, Fantasy, Roman,
Prijs v.a.: €19,95

Rating: music notemusic notemusic notemusic notemusic note

Beschrijving:
De veertienjarige Esther woont in een saai dorpje in de Pyreneeën en leidt een doodnormaal leven. Ze heeft een bijbaantje in de supermarkt, helpt haar moeder in het huishouden en wil met haar vriendinnen naar een feestje. Maar aan dat zorgeloze leventje komt een einde … Op een avond, als Esther alleen thuis is, dringen drie mannen het huis binnen en vallen haar aan. Ze spuiten een vreemde vloeistof in haar nek en bedreigen haar. Voor Esther weet wat er gebeurt, zijn ze weer verdwenen. De volgende dag is alles anders. Esthers lichaam lijkt niet meer hetzelfde. Ze wordt sterker en sneller, en haar zintuigen zijn hypergevoelig – maar ze is niet veilig. De drie mannen maken jacht op haar … Wat willen ze in hemelsnaam?

Recensie:
Omdat er zoveel reacties waren op dit boek en het boek mijzelf ook wel aansprak, aangezien ik van wolven houd. Besloot ik het boek te gaan lezen. Vanaf het begin was het al spannend en een meeslepend boek dat je niet graag weg wilt leggen.

De 14-jarige Esther doet na haar moeders verzoek toch de deur open om te kijken wie er voor de deur staat, dit was absoluut geen slim idee. Toch was ik benieuwd wat de drie mannen hadden gedaan als Esther niet de deur had open gemaakt. Als Esther Jonathan leert kennen de jongen zonder ouders die ook een half mens / half wolf is beleven zij samen spannende avonturen, Jonathan neemt Esther op zich om haar alles te leren over wolf zijn.

De cover van het boek is zo mooi en geweldig, dat je het boek zeker in je kast wilt hebben staan. Christine maakt het verhaal over wolven spannend, zodat je ze in het echt ook een keer wilt zien.

Nadat ik het boek helemaal had uitgelezen bleef er een vraag in mijn hoofd hangen die ik zeker moest stellen. De vraag was of Esther en Jonathan iets met elkaar hadden of kregen, deze vraag heb ik ook gesteld aan de auteur zelf. Haar reactie citaat: “Prille verliefdheid”, hier was ik aan de ene kant wel blij mee. Ook ben benieuwd naar deel twee die tegen het einde van dit jaar uit komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.