Lege Kamers – Suzanne Koster

Lege kamersTitel: Lege Kamers
Auteur: Suzanne Koster
Jaar: Juni 2016
Pagina’s:
Bindwijze: Hardcover
Uitgever: Clavis
Categorie: YA
Prijs v.a.: €17,95

Rating: music notemusic notemusic notemusic note

Beschrijving:
Na een traumatische gebeurtenis verhuist Venita met haar broer en ouders vanuit een klein dorp naar het grote Amsterdam. Ze is er bijzonder eenzaam, tot ze Camila leert kennen. Camila is dominant, maar met haar kan Venita tenminste praten over het allesoverheersende schuldgevoel dat ze maar niet kan loslaten. Venita vindt dat zij boete moet doen voor haar verleden. En Camila is het daarmee eens.

Recensie:
Na het boek te mogen ontvangen van Clavis als epub, viel mij al eerste op dat het boek als een echt boek is gescand en verstuurd. Dit was erg lastig om te lezen, je kon het lettertype niet veranderen of groter zetten. Dit is erg onhandig voor mensen met dyslexie, zelf kon ik het bestand ook niet goed op mijn E-reader openen en lezen.

Toch wilde ik het boek erg graag lezen en ben het op mijn tablet gaan lezen als ander alternatief, het beeld moest je wel draaien maar goed. Wat mij erg opviel in het verhaal is dat het het echt een psychologisch boek is, het was lastig te volgen en wist niet goed waar het verhaal nu werkelijk om draaide, helaas had je geen houvast aan het verhaal. Toch was het een leuk boek om te lezen, later in het verhaal, werd je erin mee gezogen en kon je het niet meer wegleggen. Venita is een teruggetrokken meisje die niet laat zien wie ze nu werkelijk is, ze heeft een wat voor mij overkomt een lichte depressie. Ze heeft geen vrienden waar ze een goede band mee kan opbouwen, alleen de dominante Camila. Maar is dat nu echt een vriendin?
Als ze haar nieuwe buurmeisje Tess ontmoet, ontstaat er een band, die ze niet had verwacht.

Ik vond het lastig om hier een recensie over te schrijven, het verhaal is zo goed in elkaar gezet dat iedere zin die je schrijft een spoiler kan zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.