Magisch – Jen Minkman, Debora Elisabeth etc.

Pagina’s: 300 blz
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789492585028
Jaar: Juni 2017
Uitgever: Dutch Venture Publisher
Categorie: Young Adult Fantasy

Beschrijving:
Wat zou jij doen als de jongen op wie je verliefd werd de lazarusprijs betaald bleek te hebben voor zijn leven? Of als je je hart echt in duizend stukjes kon laten vallen en er aan kon sterven?
In deze verhalen word je meegenomen naar magische bossen, behekste boerderijen, vorige levens, maanverlichte nachten en het einde der tijden. Kan die geest in de fles jouw leven echt een andere wending geven? Of dat zusje ineens blijkt te kunnen toveren..?

Recensie:

Voor het lezen:
Toen ik het boek zag, wilde ik meteen het boek lezen. Natuurlijk was deze nog niet uit en ben ik erg blij dat ik het als recensie exemplaar voor DVP mag lezen. De cover past precies bij alle verhalen die zijn geschreven, zelfs het meisje/vrouw die op de cover staat heeft iets magisch bij zich. Wat mij al opviel is dat er een lange waslijst aan auteurs staan en als je gaat zoeken er maar drie auteurs staan.

Tijdens het lezen:
Omdat het verschillende verhaallijnen zijn, van verschillende auteurs. Ga ik per auteur een recensie over hun geschreven korte verhaal schrijven, zodat het voor iedereen duidelijk is

Vanessa Gerrits: De Larazusprijs

Als Delani verliefd word op een Larazusprijs word ze bedreigd door iemand uit het gezin. Als haar vriendin Milly erachter komt, zet ze alles op alles om die twee bij elkaar te brengen. Maar is dat wel een slim plan?
Vanaf het begin zit je al in het verhaal en wil je blijven doorlezen tot het einde van het verhaal. Als dit een echt boek zou worden, met veeeeel meer tekst en veel meer hoofdstukken. Zou ik het zeker gaan lezen. De spanning zit er al gelijk in, waar ik mezelf op heb betrap, ik las lazerusprijs i.p.v. Larazusprijs oeps 😳 Vanessa Gerrits opnieuw een top verhaal.

Isabel Peters: Silvanima

Wat een prachtig verhaal over een meisje dat de bossen probeert te redden. Als Silva een ongeluk krijgt en gered word, krijgt ze de gave om geesten (of in hun wereld Silvanima’s) te horen. Ook ziet ze ineens witte en zwarte randen om mensen heen. In het begin denkt ze dat ze gek word, maar uit eindelijk kan ze het accepteren en vertelt ze hier niemand wat over. Isabel Peters heeft een mooi kort verhaal geschreven over ook deels de werkelijkheid bij sommige. In het begin moet je er even in komen, omdat je het andere verhaal gewend bent. Maar als je er eenmaal in zit, wil je niet meer stoppen. Je merkt bij sommige hoofdstukken dat er teveel word overgeslagen, hierdoor ga je nadenken over wat er tussen in is gebeurd. Soms springt het verhaal van de hak op de tak.

Rianne Werring: Heksenzusje

Heksenzusje is nu niet een verhaal wat ik snel zou lezen, ik vond het een moeilijk verhaal om te lezen en te begrijpen.  Ook kwam de titel heksenzusje ook niet naar voren, ik vond eerlijk gezegd dat het verhaal er zo tussen in geprakt is. Van ik heb iets geschreven, dit vind ik erg jammer, want het had best een goed verhaal kunnen worden. 

Eva Moraal: Jim Djinn

Heftig verhaal over een meisje dat niets liever wilt dan vrijheid! Als ze Jim de Djinn vind, lijkt alles even mee te zitten, maar deze Djinn wel te vertrouwen? Het boek is heftig om te lezen, je voelt de emotie goed van Charlotte (de hoofdpersoon). Ben heel erg benieuwd geworden naar hoe het verhaal zich eindigt, als het een volledig boek was. Soms schrok ik zelf even hoe de Eva zo’n goed pakkend verhaal kan schrijven over zo’n heftig onderwerp, wat soms ook werkelijkheid is (behalve de Djinn dan).

Mascha Schoonakker: Hart van Goud

Hart van goud is een mooi verhaal over verbintenis. Als het hart van Tom breekt probeert hij dit te maken, wat hij ook probeert het lukt niet. Radeloos gaat hij naar strand, het is niet een gewoon strand. Maar een strand van glas. Daar doet hij een bijzondere ontdekking, wat de mensheid kan redden. Heb erg genoten van dit verhaal, het is mooi pakkend en binnen een no time ben je bij het volgende verhaal.

Debora Elisabeth: Door de Sterren Verbonden

Een prachtig verhaal over twee zussen waarvan één de uitverkorenen is. Luna en Cira zijn tweelingzussen al lijken ze niet op elkaar, beide hebben ze een moedervlek. Luna heeft een hekel aan de zon en dit merk je duidelijk in het verhaal. Als ze op een dag een jongen leert kennen raakt haar moeder helemaal overstuur en verbied ze Luna die jongen te zien. Zou Luna zich hier aan houden of blijft ze de jongen toch zien? De emotie van de moeder in dit verhaal is duidelijk voelbaar. Opnieuw weer Debora een prachtig verhaal neer te zetten. Heb erg genoten van dit verhaal en geloof zelfs dat het één van mijn favoriete is.

Danielle Dijkstra: Vergeten

Vergeten is een verhaal over twee jonge mensen die hun vorige levens kunnen herinneren. Als Tobias en Loïs elkaar tegenkomen voelt Tobias zich niet zo alleen meer. Met zijn tweeën zoeken ze naar hun derde soulmate. Zouden ze haar kunnen vinden? Het verhaal speelt zich af en in nu, toch komen er geregeld stukjes in voor hoe hun vorige leven was. Het is een indrukwekkend verhaal en mooi geschreven.

Marijke F Jansen: Het Koeienmeisje

Het Koeienmeisje is niet echt een verhaal wat je er tussen verwacht. Het verhaal zelf sprak me eigenlijk niet zo aan, toch heb ik wel van het verhaal genoten. Zeker het einde en ben ik benieuwd wat het koeienmeisje verbergt. Vond het een lastig verhaal om te lezen, begreep er niet zoveel van. Maar het einde was prachtig om te lezen, ben erg benieuwd met dit verhaal hoe het verder gaat.

Jen Minkman: Exodus

Exodus is een spannend verhaal over jezelf ontdekken. Hoever ga jij, om mee te kunnen naar een andere planeet. Een planeet waar het misschien wel beter is, waar je de oorlog kunt ontvluchten. Het verhaal zwaar om te lezen, hier bedoel ik mee. Dat je niet verwacht wat ze gaan doen, hoe het eindigt en hoe het verloopt. Hoe het verhaal eindigt had ik totaal niet verwacht, totaal onvoorspelbaar.

 

Conclusie:
Magische is een magisch boek, met korte verhalen. Wil je even uit de werkelijkheid ontsnappen, is magisch een prima boek om je hierin te verschuilen. Natuurlijk sprak het ene verhaal me wel aan en het andere verhaal niet zo, zelf heb ik erg genoten van het verhaal en was ik teleurgesteld dat ik het boek moest dichtslaan. Het boek is uit…
Ik geef het boek  ***** sterren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.