Mulberry house (1) – Kristine Groenhart

9200000029916005Titel: Mulberry house (1)
Auteur: Kristine Groenhart
Pagina’s: 160 blz
Bindwijze: Hardcover
Jaar: Oktober 2014
Uitgever: Ploegsma
Categorie: Jeugd, Kostschoolleven
Prijs v.a.: €13,99

Rating: Afbeeldingsresultaat voor muzieknootAfbeeldingsresultaat voor muzieknootAfbeeldingsresultaat voor muzieknootAfbeeldingsresultaat voor muzieknootAfbeeldingsresultaat voor muzieknootWatch Full Movie Online Streaming Online and Download

Beschrijving:
Marjolein verhuist samen met haar ouders naar Engeland. Ze komt terecht op Mulberry House, een kostschool voor meisjes, en ontdekt al snel dat het er op zo’n school heel anders aan toe gaat dan in Nederland. Er gelden hoge eisen en strenge regels, ze moet een uniform aan en zelfs na school zit ze nog steeds op school. Hoewel ze haar best doet, mist ze haar ouders, haar vriendinnen, haar hockeyteam en… jongens! Zal Marjolein zich staande weten te houden?

Recensie:
Nadat ik dit boek ontdekte in de bibliotheek was ik erg benieuwd naar het verhaal, Kristine heeft het verhaal deels werkelijkheid gemaakt, maar meer fictie.

Morjolein is een stoer meisje die niet veel hecht aan regels, samen met haar vrienden die ook in het hockeyteam zitten beleefd ze van alles. Als haar ouders besluiten om naar Engeland te verhuizen, om daar te werken zal Marjolein naar een kostschool moeten met strenge regels, verplichtingen, uniformen die niet zitten en onbekende sporten. Zal Marjolein het volhouden hier te blijven en zal het haar lukken om goed Engels te spreken?

Het eerste deel in de deze serie.

Het verhaal is op een grappige wijze geschreven, er zit veel humor in en er komen Engelse woorden in voor maar deze worden goed uitgelegd. Het boek is makkelijk om te lezen en zo ontdek je zelf ook nog een aantal boeken, die je wel zou willen lezen. Kristine geeft je een kijkje in het leven van meisjes die op een kostschool zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.