Nodig – Joelle Charbonneau

nodig-joelle-charbonneau-boek-cover-9789045210247Titel: Nodig
Auteur: Joelle Charbonneau
Jaar: 2016
Pagina’s: 320 blz.
Bindwijze: Paperback
Uitgever: Karakter Uitgevers
Categorie: Young Adult
Prijs v.a.: €19,95

Rating: music notemusic notemusic notemusic notemusic note

Beschrijving:
Noodzakelijk? Onontbeerlijk? Vereist? Essentieel? Geboden? Onmisbaar? Wat heb je nodig? Realiseer je wel… niets is voor niets… Er is een groot verschil tussen iets graag willen en iets echt nodig hebben… Er is een social medium, nieuw en hip, je kunt je erbij aansluiten. Je hoeft maar één vraag te beantwoorden: Wat heb je NODIG? Iedereen doet het. Dus waarom zou jij het niet doen?
Eén voor één sluiten de tieners in Nottawa, Wisconsin, zich aan bij het nieuwste en hipste sociale medium, NODIG. Om toegang te krijgen moeten ze een op het oog eenvoudige vraag beantwoorden: wat heb je nodig? Een nieuwe iPhone? Een backstagekaartje voor een concert? In ruil voor een schijnbaar simpele taak, zal NODIG het verzoek inwilligen. Iedereen doet het. Dus waarom zou jij het niet doen? Kaylee Dunham weet wat ze nodig heeft – een nier voor haar zieke broer. Ze gelooft niet dat een sociaal netwerk zou kunnen helpen, maar ze heeft niks te verliezen.

Recensie:
Hoorde veel goede verhalen over dit boek en besloot het boek zelf ook te lezen. Het boek is spannend om te blijven lezen, alleen in het midden heb je wat te langdradige stukken. Toch wil je weten hoe het eindigt. Kaylee krijgt een uitnodiging via haar vriend Nate, Kaylee weet al precies wat ze wilt vragen. Ze wilt een nieuwe nier voor haar broer, alleen was dit een slimme keus? Nadat ze aan iedereen had gevraagd of die donor wilde worden en zich wilde laten testen, wist natuurlijk de hele school van wie het af kwam en werd haar verzoek geweigerd. Niemand mag zichzelf openbaar maken of over de site nodig praten. Als alles compleet uit de hand loopt weet Kaylee wat ze moet doen, maar was dit een slimme keuze geweest?

Zelf heb ik erg genoten van dit boek, het leest lekker en vlot weg. Zelf heb ik deze in het Nederlands gelezen en wil die dolgraag nog in het Engels lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.