Op mijn Schouders – Jennifer Niven

Afbeeldingsresultaat voor op mijn schouders368 blz.
Paperback
9789048836154
April 2017
Moon
Young Adult, Roman

Beschrijving:
Iedereen denkt ze te kennen: Libby is het dikste meisje van het land en Jack de eeuwige lolbroek. Als ze elkaar ontmoeten zijn ze allebei vooral kwaad, maar al snel daarna verrast. Want hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe minder eenzaam ze zich voelen. Op mijn schouders is een indringend en bijzonder liefdesverhaal.

Recensie

Voor het lezen:
Eén boek, vol met blauwe stippen. Twee aparte verhalen wat samen één maakt. Ik zag het boek en keek er naar, niet wetend wat ik ervan moet vinden. Toch trok het verhaal zich aan en besloot het te lezen.

Tijdens het lezen:
In het begin kom je er moeilijk in, niet wetend wat er zich af gaat spelen. Het verhaal start bij Jack. Jack is een jongen met prosopagnosie (hij kan geen gezichten herkennen), de hele school ziet hem als een lolbroek terwijl hij zijn geheim voor iedereen achterhoud. Of Libby die haar moeder verloor toen ze elf was en in het nieuws terecht kwam als het dikste meisje van het land. Ik merkte dat ik op een gegeven moment me begon te irriteren aan Jack, hij had het “iedere keer” over zijn prosopagnosie. Dit maakte het lezen minder leuk, op iedere bladzijde kwam je het tegen. Het gevoel dat hij “aandacht” zocht. Later werd dit een stuk minder en werd het lezen ook prettiger. Libby is een favoriete personage van me geworden, hoe ze zich staande probeert te houden, hoe ze probeert voor zichzelf op te komen en hopend dat niemand haar meer zou herkennen. Bang dat het eeuwige gepest zich voortzet.

Conclusie:
Het verhaal inspireerde me vooral het verhaal van Libby, iedereen die dacht dat haar vader niks deed en haar haar gang liet gaan. Terwijl binnen de muren een heel ander verhaal en traject speelde. Het verhaal heeft me aan het denken gezet, hoe mensen zonder echt de feiten te weten, kunnen oordelen over iemand. De roddels die zich kunnen verspreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.