Schaduw van de Tijd – Jen Minkman

Pagina’s: 350 blz.
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789492585011
Jaar: februari 2017
Uitgever: Dutch Venture Publisher
Categorie: Young Adult, Roman

Beschrijving:
Hannah is helemaal klaar voor een heerlijk rustige zomer na haar eerste stagejaar op een middelbare school. Samen met haar broer Ben gaat ze naar het vakantiehuisje van hun moeder in Arizona. Daar loopt ze Josh, de oude jeugdvriend van Ben, na jaren weer tegen het lijf. De kleine jongen uit het Navajo-reservaat is plotseling niet zo klein meer en Hannah voelt al snel meer voor de volwassen Josh dan alleen maar vriendschap. Helaas is het al snel gedaan met de rust. Nacht na nacht word Hannah geplaagd door vreemde nachtmerries over het verleden van de Navajo’s en griezelige schimmen die haar achtervolgen. De schaduwen komen steeds dichterbij… en waarom komt Josh ook steeds in haar dromen voor?
Soms is het verleden nog niet echt voorbij!

 

Recensie:

Voor het lezen:
Schaduw van de Tijd is al eerder uit gekomen, als ik het goed heb in 2014. Alleen dan bij een andere uitgeverij. Jen is zelf een uitgever (Dutch Venture Publisher) begonnen en heeft opnieuw haar boek uitgebracht, hierdoor heeft het boek een tweede kans gekregen en gelukkig maar. De cover van het verhaal is een mooie, fantasierijke cover, de dromenvanger op de achtergrond lijkt net een klok zo. Alleen dan zonder cijfers, de vlinders maken het boek helemaal af. 

Tijdens het lezen:
Al vanaf de eerste bladzijde word je mee getrokken in de personage van Hannah, die samen met haar broer Ben op vakantie gaat in het huisje van hun moeder. Je merkt in het verhaal dat Hannah en Ben een echte broer en zus relatie hebben, Ben is echt een  broer die jezelf ook zou willen. Zo leuk, lief en zorgzaam.
Het verhaal heeft zoveel in zich spiritualiteit, een tussenwereld, geloof en rituelen houden precies een verband met elkaar. Ook de nachtmerries van Hannah, slepen je mee in het verhaal. Wat je wel geregeld tegen komt zijn schuingedrukte worden, met iets van een taal wat niet goed word uitgelegd. Misschien dat dit uit een Navajo taal komt??

Conclusie:
Opnieuw een schitterend verhaal van Jen, ik ben blij dat ik het boek opnieuw mocht herlezen (zelf heb ik de oude versie nog). Het verhaal is fantasierijk, mooi verwoord en zelfs de nachtmerries leken echt. Jen heeft een uniek en spannend verhaal geschreven. In het verhaal merk je ook dat de vlinders een belangrijke betekenis hebben, wat je niet zou denken als je alleen de cover ziet. Heb erg genoten van het verhaal zeker de verschil in culturen. De broer en zus relatie geeft toch iets van een teken, dat het ook anders kan.

Jen het boek is zeker ***** sterren waard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.