Shock – Mel Wallis de Vries

 

shockJaar: 2014
Pagina’s: 256 blz.
Bindwijze: Hardcover
Uitgever: De Fontein
Categorie: Jeugd-thriller

Beschrijving:
Shock is de nieuwste superspannende YA-thriller van thrillerkoningin Mel Wallis de Vries. Stel je voor: je beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Alleen haar fiets en haar bebloede jas worden gevonden. Je wordt verscheurd door verdriet, maar ook door angst. Wat is er die avond met haar gebeurd? Pas na maanden lukt het je om je leven weer op te pakken. Maar dan keert de moordenaar terug. En dit keer komt hij voor jou. Kun je nog vluchten? Of is het te laat? De waarheid blijkt nog gruwelijker dan je had gevreesd.

Recensie

Voor het lezen:
“Levensgevaarlijk” zoals de elastiek zegt, werd ik benieuwd naar de achterflap. Al eerder had ik de boeken van Mel gelezen, natuurlijk waren dit de nieuwere versies. Deze stond al een tijdje in mijn kast om nog “gelezen” te worden. Uiteindelijk het boek gepakt en ging ik erin lezen, na eerst de cover even bestudeerd te hebben. Het geeft een meisje weer die “ergens” van schrikt, alsof ze wegrent of stil staat en de wind door haar haren heen blaast. De achterflap van het verhaal, geeft een deel weer van het verhaal, het klinkt super spannend.

Tijdens het lezen:
Hier kwam ik erachter dat het verhaal meer te bieden heeft dan wat alleen de achterflap tekst zegt, een meisje met een bijzondere gaven. Die ze ook deels weer van haar moeder heeft geërfd. Het verhaal is spannend genoeg dat je door blijft lezen. En ineens sla je het boek dicht. Het verhaal leest lekker weg, de hoofdpersonen worden goed uit elkaar gehouden door een foto met naam te plaatsen. Ook de verhaallijnen van deze verschillende hoofdpersonen lopen goed over elkaar heen, hierdoor lees je vanaf verschillende zichten. Geregeld vind je in het verhaal Franse en soms Engelse zinnen, helaas staat hier geen betekenis bij en moest ik alles op google translate vertalen (gelukkig alleen de Franse).

Conclusie:
Wat een heftig boek, vooral de laatste hoofdstukken. Het einde vooral echt wow, heb met tranen in mijn ogen de laatste hoofstukken uitgelezen. Wat voelde ik de emoties van hun en dan de moordenaar, iets wat je totaal niet verwacht. Wat het vanaf het begin al goed en spannend begon, zo eindig je met zakdoekjes aan het einde van het boek. Ook de kranten artikelen in het verhaal leken net echt. Dit boek is een echte aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.