Spiegelmeisje – Astrid Witte

* 149 blz
* Paperback
* 9789044828382
* Oktober 2016
* Clavis
* Young Adult

Beschrijving:
Twijfelend sloeg ze linksaf en kon niet geloven wat ze zag. Ze zou haar huis bijna niet herkend hebben, als het felblauwe naambord niet bij de deurbel had gehangen. Het hele huis, de afgeschuurde deur die nog altijd geschilderd moest worden en binnenkort wel rottingsverschijnselen zou gaan vertonen, de ramen en zelfs de perkplantjes in de tuin… ze waren allemaal in spiegelbeeld.
Wanneer Marleen per ongeluk een antieke spiegel breekt, komt ze in een spiegelwereld terecht. Letterlijk alles is gespiegeld. Op school is niets meer leesbaar en ze heeft het gevoel voor gek verklaard te worden. En dan heeft ze nog niemand verteld over de geestverschijning die voortdurend opduikt. Maar tijdens haar zoek tocht komt Marleen erachter dat zij niet de enige is die in een spiegelwereld zit opgesloten.

 

Recensie:

Voor het lezen:
Eén meisje, één spiegel zie je op de cover van het boek. Je ziet het meisje een beetje angstig kijken. Een mooie cover die perfect bij het verhaal past. Na de achterflap gelezen de hebben in een folder, was ik erg benieuwd naar het verhaal geworden. Nadat ik het boek ontvangen had, had ik een veel dikker boek verwacht met 300 of meer pagina’s. Was erg verrast en verbaasd dat het maar een klein dun boekje was. Natuurlijk vind ik het helemaal niet erg, want zo kan langer genieten van het verhaal en heb je het zo uit.

Tijdens het lezen:
Tijdens het lezen kom je steeds meer in het verhaal, het is eventjes verwarrend maar al snel is dit voorbij en zit je midden in het verhaal. Het leest lekker weg en de korte hoofdstukken zijn erg fijn. Op een gegeven moment komt er een klein heftig stukje in voor waar je echt even van schrikt. Als Marleen in een spiegelwereld terecht komt en niemand haar geloofd gaat ze zelf op onderzoek uit, ze loopt weg van huis en van haar vrienden om op eigen houtje te gaan zoeken wat er gebeurd is hoe het komt dat ze erin terecht is gekomen. Als later blijkt dat ze niet de enige is in deze wereld, gaan ze het samen uitzoeken en komen in een groot avontuur terecht.

In het verhaal zie je soms woorden of zinnen die in spiegelbeeld geschreven zijn, een spiegeltje erbij houden is handig of als je je goed concentreert kan je de woorden zelfs zelf lezen.

Wat doe je als je in een spiegelwereld terecht komt en niemand gelooft je?

Conclusie:
Voor je het weet sla je het boek dicht en vind je het jammer dat het verhaal afgelopen is. Een fantasy verhaal met een tikkeltje geschiedenis, een perfecte combinatie voor dit boek. Het voelde alsof je geen fantasy verhaal zit te lezen. Soms werd het iets te langdradig, maar al snel las je hier weer overheen, want als je doorbladerd mis je een hoop. Een heerlijk boek, waar je zelf ook af en toe om kan lachen. Het boek verdiend voor mij ****1/2 ster.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.