Ster van Acht – Jennifer Murgia

300 blz.
Paperback
9789492585042
Oktober 2017
Dutch Venture Publisher
Young Adult

Beschrijving:
De zeventienjarige Teagan heeft al sinds haar kindertijd beangstigende dromen. Schaduwen slaan haar elke nacht gade vanuit de hoek van haar slaapkamer. Als ze op school nieuwkomer Garreth rond moet leiden, valt ze net zoals alle andere meiden in haar klas, als een blok voor hem. Ze kan haar geluk niet op als Garreth alleen oog voor haar lijkt te hebben, maar waarom heeft ze tegelijkertijd het gevoel dat de schaduwen die haar bedreigt steeds dichterbij komt? En wat heeft de achtpuntige ster die Garreth in de huid van zijn handpalm heeft staan met haar eigen lotsbestemming te maken?

 

Recensie:
Voor de blogtour van Dutch Venture Publishing , kreeg ik het boek Ster van Acht van Jennifer Murgia binnen. Zelf heb ik nog niet eerder meegedaan aan een blogtour, tips zijn altijd welkom hoe ik het kan verbeteren en wat jullie graag zouden willen zien.

Voor het lezen:
Ster van acht gaf me vanaf het begin al een gevoel van dit is jou boek. De cover van een meisje (Teagan) en een jongen (Garreth), met als de tekst zonder duisternis geen licht. Het boek verder trok me ook aan vanwege de achterflap de dromen van Teagan, een paranormale roman als categorie en het gevoel dat het verhaal over engelen gaat. Ondanks dat de achterflap aangeeft dat het voor de fans van Twilight (niet echt een fan dus.) en Fallen (boek leuk, film schandalig). Twijfelde ik wel even of het dan toch iets voor me is, toch besloot ik het te lezen.

Tijdens het lezen:
Ik werd erg benieuwd naar de betekenis van Teagans naam, dit ben ik gaan Google’n en kwam uit op; Jonge Poëet. Het boek trok me steeds dieper in het verhaal, het begin begrijp je er niet veel van. Maar het geheim van Garreth waauw, wat mooi, zoeiets zou iedereen wel willen. Toch stoorde ik me, nee ik moet het goed zeggen irriteerde me een beetje aan bepaalde personages. Dit kwam meer omdat ik mij goed kon inleven in het verhaal zelf en zag wat de personages mee maakte. Verder in het verhaal werd het iets te langdradig, waardoor het verhaal minder werd. Maar als je dit eruit zou halen, zou je een groot deel van het verhaal missen. Jennifer weet de band tussen Teagan en Gerreth mooi te verwoorden, ook de onmacht van Teagan naar andere toe. Toch miste ik stukjes van Brynn zelf, het pesten naar Teagan toe was iets te soft en minder wat het in werkelijkheid is.

Het verhaal speelde zich af als een film in mijn hoofd

Conclusie:
Een mooi verhaal over liefde, vriendschap en gevoelens. Jennifer Murgia weet een perfecte combi van dit alles te maken. Het viel mij op een gegeven moment op dat het verhaal veel weg had van Het Huis Anubis, aangezien ik daar een fan van ben vond ik dit niet storend en had meer het gevoel dat het verhaal zich samenvoegde met andere personages, ondanks dat het verhaal na een tijdje iets te langdradig werd. Ook het einde had ik deels zien aankomen, omdat je gevoel ernaar toegetrokken word. Het was wel weer een heel mooi einde, waar er toch weer een paar vragen naar boven kwamen. Het korte verhaal over Hadrian (Rijk der zielen) is een mooie toevoeging aan het verhaal zelf, hier heb ik van genoten en begrijp je zijn verhaal ook meer.

Wat is de taak van een beschermengel toch mooi

Het boek krijgt van mij  Gerelateerde afbeeldingsterren

 

Dutch Ventrue Punblishing stelt een Giveaway pakket samen, waaraan jij kan mee doen. Klik op het word Giveaway en je word doorgelinkt, naar de pagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.