Syndroom – J. Sharpe

395 blz
Paperback
9789463081016
Augustus 2017
Zilverspoor
Thriller & Spanning

Beschrijving:
HIJ IS OVERAL…
Hoe vind je iemand die volgens andere niet bestaat? Na een ongeluk ligt Peters moeder in een coma en is zijn vader niet meer de man die hij vroeger was. Hierdoor is Peter genoodzaakt te stoppen met school, te gaan werken en de verzorging van zijn zusje op zich te nemen. Als hij haar op een dag ophaalt uit school en ze naar een winkelcentrum rijden, gebeurt het ondenkbare. Ze worden achtervolgd. En de achtervolger is niet van deze wereld…
Als ze even later een kledingwinkel binnenstappen, overtuigt Peter zichzelf ervan dat de achtervolging een hallucinatie was. Maar als zijn zusje het pashokje in verdwijnt en er niet meer uitkomt, wordt hem al snel duidelijk dat er iets vreselijk mis is. Zeker als niemand zich haar nog kan herinneren. Zelfs zijn vader beweert geen dochter te hebben. Het is alsof ze nooit heeft bestaan…

 

Recensie:
Syndroom is het nieuwe boek van J. Sharpe dat dit jaar is uitgekomen.

Voor het lezen:
Nadat ik hoorde dat het verhaal een mindfuck zou zijn, werd ik erg benieuwd naar het verhaal zelf. Besloot de achterflap te lezen en deze trok mij erg aan, natuurlijk baalde ik erg dat het boek nog niet in de bibliotheek lag en was mijn vriendin zo lief om het boek aan mij uit te lenen. De cover spreekt mij ook erg aan, een jongen die in het bos loopt met boven zich een weg. De kleuren groen en zwart gecombineerd maakt het nog spannender. Zelf hoopte ik dat wat er staat klopt, dat het een mindfuck zal zijn en verwacht veel spanning en avontuur.

Tijdens het lezen:
Je bevind je in een wereld, een normale wereld volgens jou. Maar is deze wereld wel, de wereld die je zou willen, die je ziet en die wel echt de werkelijkheid is. Je ziet waar de personage zich bevind, in welke wereld dan ook. Je volgt zijn of haar stappen. Soms twijfel je eraan. Maar weet dat ik aan de zijlijn mee kijk. Later in het verhaal, passen er steeds meer puzzelstukjes in elkaar. Je wilt door blijven lezen hoe het verder gaat, hoe het eindigt. Maar soms gaat je hoofd sneller dan het verhaal.

                                                    Wat als de wereld waarin je leeft, niet je echte wereld is?

 

Conclusie:
Nadat die ene naam tevoorschijn was gekomen, wist ik al precies hoe wie wat en waar, natuurlijk heeft het lees moment verder dit niet voor mij verpest en werd het steeds spannender en spannender. Je word meegesleurd in het verhaal, alsof je er zelf  in staat. Alsof je zelf de hoofdpersonages bent in het verhaal. Je hoort, ziet en voelt alles wat er om je heen gebeurd. Zoals de meeste al zeiden de nieuwe Stephen King, daar sluit ik mij 100% bij aan. Alleen hebben wij met een Nederlandse Stephen King te maken, want ja het verhaal is nu eenmaal Nederlands.
Ook de schrijfstijl is vlot en makkelijk leesbaar, geen moeilijke woorden of zinnen. Je hersens nemen alleen af en toe een loopje met je. Helaas was het verhaal ten einde gelopen en werd ik nog benieuwder naar hoe het verder zou aflopen, zou meer willen lezen en zeker van deze auteur.

Het boek verdient voor mij de Afbeeldingsresultaat voor 5 sterren Het verhaal past precies onder de categorie Thriller & spanning, met een vleugje horror.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.