Takla Makan; het blauwe licht – Petra Nouns

Takla Makan260 blz
Maart 2018
Paperback
9789492585141
Dutch Venture Publishing
Young Adult

Beschrijving:
Ella is een vijftienjarig meisje uit Berlijn. Haar vader vindt het belangrijk dat ze ook met andere culturen in aanraking komt, dus zit ze op een school in Kreuzberg met leerlingen uit allerlei lagen van de bevolking. Ella heeft geleerd goed voor zichzelf op te komen in de klas, waar het er soms ruw aan toe gaat. Gelukkig heeft ze de meeste lessen met haar beste vriendin Sofia.
Het grootste probleem? Dat Orkan dit jaar ook bij haar in de klas zit: een Turkse jongen met een grote mond en een veel te hoge dunk van zichzelf. Die moet ze het hele jaar zien te ontlopen, want ze kan hem niet luchten of zien. Bovendien is er een steekje bij hem los, want hij beweert dat zijn tante kan toveren. Wie gelooft er nu zoiets?
Maar dan gebeurt er iets wonderbaarlijks. Ella komt in aanraking met een mysterieus, blauw licht – een schijnsel dat haar steeds weer visioenen geeft over een toekomst waarin ze samen is met Orkan en smoorverliefd op hem is. Verliest ze haar verstand of is er echt iemand die haar een glimp wil tonen van een ander leven dat ooit van haar zal zijn?
Diep in de Takla Makanwoestijn bestrijden twee machtige tovenaars elkaar met witte en zwarte magie, waarbij de inzet het leven van Orkan is… en dat van zijn toekomstige geliefde.

Recensie

Takla Maken is een verwarrend verhaal over liefde, cultuur en vriendschap. Ella is een Duits meisje dat op een openbare school zit met leerlingen uit allerlei verschillende delen van het land. Als Ella dit jaar weer met Orkan een Turkse jongen in de klas zit, probeert ze hem opnieuw te negeren in haar woorden gezegd hat ze hem. Maar wat als je iemand zo erg haat dat het een omgekeerde wereld word. Ella raakt verliefd op Orkan, alleen haar beste vriendin Sophie ziet dit gelijk. Ella krijgt vreemde visioenen  uit de toekomst en probeert er samen met haar vriendin achter te komen wat het inhoud. Lukt het Ella, Sophie en Orkan om de visioenen op tijd te stoppen voordat het de werkelijkheid word?

Ik vond het een lastig, vreemd en verwarrend verhaal. Maar ook iets nieuws, nog niet eerder heb ik een boek gelezen dat zo vol over verschillende kanten liefde is geschreven. Ella en Orkan die beide “vervloekt” zijn en dit proberen recht te zetten, Ella die Orkan niet kan uitstaan, maar tot over haar oren verliefd op hem word. Het was een leuk verhaal om te lezen en eerlijk gezegd wilde ik ook niet stoppen met lezen, de verhaallijn is goed in elkaar gezet en het is een mooi einde. Had wel wat meer van het verhaal verwacht, meer reizen of echt een woestein verhaal erbij. Ook had ik het verhaallijn iets anders gedacht, maar zo zie je maar dat hè onvoorspelbaar is.

Het verhaal krijg 4 sterren van mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.