Truth or Dance – Chinouk Thijssen

Truth or Dance 0 - Truth or Dance285 blz.
Oktober 2018
9789044834116
Clavis
Young Adult, Trilogie 1e deel

Beschrijving:
Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

Recensie:
Truth or Dance is een meeslepende YA thriller over ballet, waarheden en vriendschap.

Als vier meiden Lisa, Zoë, Nikki en India meedoen aan een speurtocht opgezet door hun docent meneer Bernhard, om te bepalen wie de hoofdrol krijgt in een stuk. Doen de meiden er alles aan dat hun de winnaar worden. Als ze te horen krijgen dat ze later meer info krijgen worden de meiden toegevoegd aan een groepsapp Truth or Dance, ze denken dat dit van school af komt, maar hoe meer ze eraan meedoen hoe meer ze vragen gaan stellen of dit wel van school af komt is het al te laat en is er geen weg meer terug.

Het boek is zo goed geschreven, Chinouk weet een combi verhaal neer te zetten over dans en thriller in een. Je kan beter je telefoon uit hebben staan, want anders denk je straks zelf dat je in zo’n zelfde wereld terecht bent gekomen. De vier vriendinnen worden op de proef gesteld hoeveel hun vriendschap waard is, niet alleen naar hun zelf, maar ook naar mede klasgenoten. Het verhaal is goed opgezet je valt er meteen in, het is niet te langdradig of te kort het is precies goed en toch wil je meer lezen. Je kan het niet naast je neerleggen, want je wilt het weten wie de persoon is van de groepsapp. Steeds meer en dieper word je in het verhaal mee gesleept, maar is deze persoon wel te stoppen? en hoever wil jij gaan voor die rol en je carrière. Het verhaal is niet te stoppen,want wegleggen is geen optie.

Dans en thriller I Love It.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.