Verdraaid goed – Susanne van den Beukel

voorkant met tekstTitel: Verdraaid Goed
Auteur: Susanne van den Beukel
Pagina’s: 108 blz
Bindwijze: Epub
Jaar: 2016
Categorie: Muziek, Young Adult
Prijs v.a.: €15,- (alleen verkrijgbaar op boekenbent.com)

Rating:

Beschrijving:
Tijdens haar studie in Rotterdam zit Crystal niet lekker in haar vel. Als ze aangesproken wordt door haar studiegenootje Mandy weet ze niet goed wat ze daarmee aan moet. Ze observeert hoe Mandy met anderen omgaat, was zij zelf maar zo zelfverzekerd. Crystal ontwijkt zoveel mogelijk mensen, ook haar huisgenoot Mark.
Met muziek op, meestal van Michael Jackson, fietst ze door haar woonplaats Den Haag als fietskoerier. Dan dagdroomt ze van werken als dj. Als ze klaar met werken is gaat ze regelmatig naar haar broer Ruben die haar als zijn kleine zusje ziet, ook al is ze 19 jaar. Ze vertelt hem over haar droom en hij spoort haar aan om een set te kopen.
Zou het haar lukken om haar droom om dj te worden te bereiken? Zou ze dat durven, nadat ze zolang gepest is en vervagen daarmee haar littekens?

 

Recensie: 
Een klein boekje met veel emoties. Een boekje dat je laat zien dat je nooit je dromen moet opgeven, hoe lang het ook duurt. Je komt er wel.

Het eerste wat mij opviel waren de bladzijdes, het zijn maar 108. Waardoor je deze snel uit hebt. Ieder woordje die je las, voelde je de emotie uit het verhaal en soms moest je even stoppen met lezen. Toch werd je in het verhaal meegezogen en kon je alles wat je las voor je zien.

Als Crystal droomt om DJ te worden, wil ze snel aan de slag gaan om te oefenen. Samen met haar broer Ruben zoals zij hem ziet, kijken op Markplaats voor spullen. Als Crystal merkt dat ze één klein setje al niet kan betalen, wil ze haar droom al snel opgeven. Gelukkig heeft ze Ruben die haar toch aanspoort om haar droom niet op te geven en dat is maar goed ook. Crystal begint klein, maar groeit uit tot een echte DJ. Al speelt haar zelfverzekerdheid toch nog een kleine rol, want wat zullen haar klasgenoten ervan zeggen als ze weten dat zij DJ is.

Zelf heb ik erg genoten van dit boek, het leest lekker weg en toch ben je er zo doorheen. Susanne geeft goed het verhaal door met wat ze wilt bereiken. Ben heel erg benieuwd naar de andere boeken van haar.

1 Comment

  1. liahumb30tys@gmail.com'

    “I was suggested this web site by my cousin. I’m not sure whether or not this put up is written through him as no one else know such precise about my trouble. You’re incredible! Thanks!”

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.