Vermist – Gerard van Gemert

Titel: Vermist
Auteur: Gerard van Gemert
Pagina’s: 173 blz
Bindwijze: Hardcover
Jaar: 2016
Uitgever: Clavis

Rating: Gerelateerde afbeeldingGerelateerde afbeeldingGerelateerde afbeeldingGerelateerde afbeelding

Beschrijving:
Tobias wordt wakker in het ziekenhuis. Hij heeft het auto- ongeluk overleefd waarbij zijn ouders om het leven zijn gekomen. Langzaam keren de beelden terug: Tobias herinnert zich dat ze onderweg waren naar AquaZoo en dat zijn kleine zusje Julia naast hem in haar kinderstoeltje zat. Maar tot zijn verbijstering zegt opa: ‘Tobias, je hebt geen zusje. ‘ Dit is pas het begin van een hele reeks raadsels waarvoor Tobias zich geplaatst ziet. Is hij eigenlijk wel wie hij denkt dat hij is? Of is hij gek aan het worden? Wie kan hij nog vertrouwen? Gelukkig is er Valerie, die hij kent van de basisschool en die zijn steun en toeverlaat wordt in deze zeer verwarrende tijden.

Recensie:
Wat als een heel warrig verhaal begint, loopt het later beter en snap je precies wat er gebeurd is.

Wat mij erg opviel aan dit verhaal is dat het en beetje dezelfde schrijfstijl is als Gerards eerste boek. Er komen veel dezelfde namen terug, wat verwarring brengt aan het verhaal. Het voelt alsof je een eerste deel leest, terwijl het een tweede eilandgeheimen deel is. Het verhaal begint als Tobias ontwaakt uit zijn coma en niet meer weet wat er gebeurd is, zijn opa en oma vertellen hem dat hij een auto-ongeluk heeft gehad en dat zijn ouders hierbij om het leven zijn gekomen. Tobias merkt dat zijn opa en oma veel achterhouden en zeker als hij vraagt waar zijn zusje is. Iedereen ontkent dat hij een zusje heeft, Tobias geloofd het niet en gaat samen met zijn vriend(in) op onderzoek uit, want hij weet dat hij niet gek is of zou hij dat toch zijn?

Buiten dit om is het een spannend verhaal om te lezen, je leest het boek zo uit. Wat zeker fijn is zijn de korte hoofdstukken, zo wil je blijven lezen en heb je binnen een no-time het boek uit. Het verhaal is geschikt voor 12 jaar en ouder, persoonlijk vind ik dat dit deel van het verhaal toch iets meer voor 10+ is.

De cover van het boek geeft al veel weg over het verhaal. De kleurrijke kleuren erop, geeft een vrolijk verhaal aan. Vind dat de kleuren goed bij dit boek passen.

Hoop dat Gerard in zijn derde en misschien wel laatste deel van de Eiland geheimen serie een boek schrijft waarbij het eerste en het tweede deel niet al te veel op elkaar lijken.

Ik geef het boek vier sterren, omdat het niet echt een boek is voor 12+. Ook omdat het veel op het eerste deel lijkt, maar dit komt meer doordat er veel dezelfde namen gebruikt worden. De boeken zijn wel los van elkaar te lezen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.