Wie is nou normaal? – Lisa Williamson

Pagina’s: 309 blz.
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789047708490
Jaar: September 2016
Uitgever: Lemniscaat
Categorie: Young Adult, roman, Transgender

Beschrijving:
David weet al zijn hele leven lang dat hij een meisje wil worden. Maar alleen zijn twee beste vrienden delen zijn geheim – zelfs zijn ouders hebben geen idee. Leo komt van een andere school. Er is daar iets gebeurd waar hij niet over wil praten. Maar als Leo get op een dag voor David opneemt en een jongen tegen de grond slaat, ontwikkelt zich een bijzondere vriendschap tussen de twee jongens, die ieder een groot geheim met zich meedragen. Een hartveroverend verhaal van een jongen die een meisje wilt zijn.

Recensie:
Voor het lezen:
Toen ik dit boek in de winkel zag, trok het me meteen aan een jongen, met daar tussen in een meisje die de jongen uit elkaar duwt zodat zij naar voren komt. In eerste zag ik aan de cover niet meteen dat het over een transgender gaat, totdat ik de achterkant las. Daarna wilde ik het meteen lezen.

Tijdens het lezen:
Kwam ik erachter dat het verhaal zich heel anders uitpakte dan ik had verwacht. Het verhaal leest lekker weg en de korte hoofdstukken zijn erg fijn. De twee verhaallijnen van beide jongens zijn goed uit elkaar te houden door een ander lettertype, dit was in het begin wel even wennen. Later in het verhaal wil je niet meer stoppen met lezen, en dan heb je ineens het boek dichtgeslagen. De vragen die continu door je hoofd heen spoken van wat voor geheim heeft Leo, waarom word David zo getreiterd, weten de andere leerlingen ook van zijn geheim?

Conclusie:
Twee jongens één geheim van ieder zijn eigen. Als de jongens dan bij elkaar komen, durven ze uit eindelijk elkaar hun waarheid te vertellen. Het boek leest lekker weg, soms werd het iets te langdradig.
Ook is het een boek dat sommige mensen echt moeten lezen, zodat ze zich kunnen  verdiepen in iemand die een transgender is. Zodat ook hun meer inzicht erin krijgen en hopen dat ze hun normaal behandelen. Ik geef het boek ***** sterren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.