Afblijven – Carry Slee

AfblijvenAuteur: Carry Slee
Titel: Afblijven
Jaar: 2006
Pagina’s: 186 blz.
Bindwijze: Paperback
Uitgever: Dutch Media uitgevers
Taal: Nederlands
Categorie: Jeugd, Young Adults
Ook verkrijgbaar in: Hardcover, Ebook
Prijs v.a.: €7,50

Beschrijving:
Melissa is supergelukkig wanneer ze wordt gevraagd om mee te dansen in een videoclip. Haar beste vriend Jordi is heel blij voor haar. Melissa kan goed dansen en wordt vast en zeker ontdekt. Maar als snel blijkt dat het niet goed gaat met Melissa.
Om haar onzekerheid te kunnen verbergen en om beter te kunnen dansen, slikt ze pillen. En dat worden er steeds meer. Jordi staat machteloos.
Wat kan hij doen om haar te helpen?

Recensie:
Dit was het eerste boek wat ik las van Carry Slee, het boek greep me heel erg naar de keel. Melissa is een onzeker meisje dat mee mag dansen in een video clip van een beroemde rapper. Haar ouders zijn het er niet mee eens dat ze aan streetdance doet en hebben liever dat ze ook ballet gaat, Melissa houd dit ook vol, maar in het geheim streetdanced ze toch.
Al gauw slaat haar onzekerheid, als Melissa pillen (drugs) gaat slikken om beter te kunnen dansen is haar vriend Jordi het hier niet mee eens. Al gauw loopt het uit tot een ernstige situatie, met gevolgen. Het boek raakte me heel erg op het einde, wat voor gevolgen er kunnen gebeuren als je oude XTC pillen gebruikt. De verslaving eraan… Het is een goed boek wat eigenlijk iedere gebruiker zou moeten lezen, om de gevolgen ervan te kunnen ondervinden. Zelf ken ik ook iemand die jaren lang drugs heeft gebruikt gelukkig is het voor haar goed afgelopen. Maar alles zit in een klein hoekje. Wat ik verder nog over het boek kwijt wil is, dat ik het goed vind dat over deze onderwerpen ook films worden gemaakt. Dit is iets waar jongeren mee te maken krijgen. Vind dit ook een vijf sterren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.