Cinderella [film]

cinderella

Titel: Cinderella
Jaar: 2015
Categorie: Jeugd, Fantasy
Speelduur: 101 minuten
Leeftijd: AL
Taal: Engels | Ondertiteling: Nederlands

Beschrijving:
In het verhaal van Cinderella, ofwel Assepoester, volgen we het lot van de jonge Ella, wier vader opnieuw trouwt na de dood van Ella’s moeder. Omdat ze haar liefhebbende vader wil steunen, verwelkomt Ella haar nieuwe stiefmoeder Lady Tremaine en haar dochters Anastasia en Drisella met open armen. Als Ella’s vader echter ook onverwacht sterft, wordt ze het slachtoffer van haar jaloerse en gemene nieuwe familie. Ella is nu niks meer dan een dienstmeid bedekt door as, wat haar de bijnaam Assepoester oplevert. Ondanks deze tegenspoed laat Ella zich niet kennen en probeert ze haar moeders laatste woorden te eren en ‘moedig en aardig te blijven’. Als ze vervolgens een knappe vreemdeling ontmoet in de bossen, die een prins blijkt te zijn, lijkt Ella’s lot eindelijk te veranderen.

 

Recensie:
Ik dacht dat het een sprookje was, ik dacht dat de film net zoals de andere films waren. Ik had het mis, deze Cinderella film is toch weer anders dan de andere films ervan. Niet alleen zijn de acteurs anders, ook het verhaal is anders.
In het begin van de film dacht ik dat dit niks zou worden, dat het een saaie Cinderella film zou worden. Maar op het einde was deze toch heel erg leuk, op het einde kwam er spanning. Het totaal plaatje van de film was totaal anders dan ik had verwacht, dit was meer een sprookjes verhaal dan de film “Assepoester een modern sprookje” die te zien was op Disney Channel (zie voor deze recensie Een modern sprookje).
Ik geef deze film een 8, omdat er toch stukje in voor kwamen die ik niet eerder in een Assepoester sprookje had gezien. Deze film is een echte aanrader voor kinderen en vooral voor meisjes, maar natuurlijk ook wat voor de oudere kinderen. Een heerlijke film om bij weg te zwijmelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.