Lezing Hugo Borst

Vandaag had ik met school een lezing van een auteur. Deze auteur heeft een boek geschreven over mantelzorg, een waargebeurd verhaal over zijn familie, zijn moeder en hoe hij er zelf in staat. In het begin dacht ik wat moeten wij als studenten met een lezing over dit onderwerp?

151125120600.ma.resized.200x0

 

 

Het boek:

 

 

 

Nadat de lezing eenmaal begonnen was, kwam ik erachter dat dit nog niet zo saai zou worden als ik had gedacht. Hugo Borst is een grappige, open, en communicatieve man die graag praat. Hij las stukjes uit zijn boek voor, vertelt tussendoor ook veel over zichzelf, over zijn moeder zelf en alles. Hij argumenteert goed en duidelijk wat hij nu met zijn verhaal wilt bereiken en wat hij ermee bedoeld. Hugo geeft goed advies van hoe je er eventueel mee om kan gaan met dementie en dat dit bij iedereen anders is, hij zegt ook dat je het een beetje kan zien als iemand met autisme. Ook deze zijn niet allemaal hetzelfde. Het boek van Hugo is makkelijk te lezen er staan geen moeilijke woorden in, hoe hij het zegt het is geschreven in Jip en Janneke taal.

Van de docenten die deze lezing hebben georganiseerd zodat wij erbij kunnen zijn, moest iedere klas minimaal twee vragen opschrijven die je dan vandaag aan Hugo kon stellen. De vragen heb ik niet allemaal kunnen opschrijven of niet helemaal volledig. De vragen gingen vooral hoe hij ermee om gaat en of hij nog tips heeft voor de studenten die later graag de verzorging in willen. Ook zei hij dat iedere student verschillend is dat de ene het gegeven is en de ander moet er wat voor doen. Zelf was hij al bekend met dementie/alzheimer, dit zit in zijn familie. Hij is bang dat hij het zelf ook krijgt, vroeger noemde hij het kinds (dementie). Hij had ook veel schuld gevoel dat hij zijn moeder in een verzorgingshuis had geplaatst om zelf ook de zorg een beetje te minderen. Maar met alle plezier gaat hij naar zijn moeder toe.

De stukken die hij had voorgelezen is echt een aanrader om zelf het boek ook te gaan lezen. Zelf heb ik dit boek in de bibliotheek geleend en mijn recensie over dit boek zal snel komen.

 

1 reactie

  1. malmler12pas@gmail.com'

    “Hi, Neat post. There’s a problem with your site in internet explorer, would check this IE still is the market leader and a huge portion of people will miss your great writing due to this problem.”

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.