Harry Potter en de Halfbloed Prins [deel 6] – J.K. Rowling

hp half bloed prinsAuteur: J.K. Rowling
Titel: Harry Potter en de Halfbloed Rpins
Jaar: 2005
Pagina’s: 490 blz.
Bindwijze: Paperback
Uitgever: Harmonie
Taal: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Frans
Categorie: Jeugd, Young Adults, Volwassen
Prijs v.a.: €19,50
Serie: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks

Beschrijving:
Het land wordt geteisterd door vreemde rampen en aanslagen, en hoewel het hartje zomer is hangt er een hardnekkige, onheilspellende mist.
In de Ligusterlaan zit Harry Potter ‘s avonds laat ongeduldig op de komt van professor Perkamentus te wachten. Wat kan er zo belangrijk zijn dat Perkamentus hem bij de Duffelingen op komt zoeken en dat niet wachten kan tot Harry’s terugkeer naar Zweinstein? Zou het iets te maken hebben met de oude profetie die Harry aan het eind van zijn vijfde schooljaar gehoord heeft?
Harry’s zesde jaar op Zweinstein begint ongebruikelijk, als Voldemort opnieuw aan kracht wint en de werelden van Dreuzels en tovenaars zich steeds meer met elkaar vermengen…

Recensie:
Veel kan ik niet echt kwijt over dit deel van het boek. Het boek is eigenlijk niet Harry echt de hoofdrolspeler, maar meer Severus Sneep.

Harry moet van Perkamentus hun nieuwe docent Slakkehoorrn overtuigen leraar te worden op Zweinstein, dit lukt Harry alleen wilt hij leraar Toverdranken worden en niet leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Het is een plus punt voor Sneep want hij wilde al heel lang les geven in Verweer tegen de Zwarte Kunsten, maar of dat nu een goed idee is? Harry vind een geheim toverdranken boek wat afkomstig is van de Halfbloed Prins maar wie oh wie is dit? Harry gaat er naar op zoek en vertelt niemand over het boek, want nu kan hij ineens wel Toverdranken wat hij normaal niet kan.
Harry en Draco raken in gevecht met elkaar en Harry verwond Draco door middel van een onbekende spreuk. Severus Sneep heeft een onbreekbare eed afgelegd om Draco te beschermen.

Ik miste de spanning in dit verhaal heel erg, ik vond het meer een tussen stuk wat je wel gezien moet hebben om het laatste deel van de serie te kunnen begrijpen maar ook na het vijfde deel, om te weten hoe Harry daarna is, nadat zijn peet oom vermoord is. Aan het einde van dit deel komt Harry ook te weten wie de halfbloed prins is, dit vond ik wel een beetje voorspelbaar aangezien ik het al wist voor het hoofdstuk. Ook al stond het niet gelijk beschreven, al kon je dit er wel uithalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.