Harry Potter en de Relieken van de Dood [deel 7] – J.K. Rowling

hp deel 7Auteur: J.K. Rowling
Titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood
Jaar: 2007
Pagina’s: 541 blz.
Bindwijze: Paperback
Uitgever: Harmonie
Taal: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Frans
Categorie: Jeugd, Young Adults, Volwassen, Fantasy
Prijs v.a.: €20,00

Beschrijving:
Eindelijk… de finale! Harry Potter en de Relieken van de Dood is het zevende en laatste deel van de serie die miljoenen lezers over de hele wereld nu al jarenlang geboeid houdt.De zomervakantie is voorbij, maar Harry Potter keert dit jaar niet terug naar Zweinstein. Hij staat voor de gevaarlijke en haast onmogelijke opdracht van Perkamentus de overgebleven Gruizielementen opsporen en vernietigen. Zal hem dat lukken?

Serie: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins.

Recensie:
Het laatste Harry Potter deel, wat moet ik er van zeggen.. Aan de ene kant vond ik het laatste deel (over de helft) echt super goed, maar aan de andere kant ook een beetje tegenvallen. Vooral het begin kwam ik er erg moeilijk door heen, misschien moest ik er even in komen omdat het natuurlijk het laatste deel is, Het deel waarbij Severus Sneep het schoolhoofd is. Die er voor zorgt dat Harry in de handen van Voldemort komt, het deel dat je ziet wie je echte vrienden zijn. Het deel waarin een hoop vermoord worden en tegen je keren. Ik vind het moeilijk om over dit boek een recensie te schrijven, toch heb ik een paar traantjes gelaten. Voldemort die zijn beste handlanger vermoord, Harry die de waarheid komt te weten. Zijn ouders, peet oom en andere ziet voor de laatste keer, althans dat zou je denken. Dit boek is het zwaarste gevecht ooit, met vele doden en gewonde. Maar het einde wat zo mooi is, dat je toch wel een beetje nieuwsgierig maakt.

Omdat over deze series ook een film is gemaakt en deel 7 bestaat uit twee delen vond ik het tweede deel veel beter dan het eerste deel. Lezers krijgen wel antwoord op hun vragen, waar ze al jaren lang mee zitten. Man…man…. wat moeilijk om te beoordelen en een recensie erover te schrijven… Ik kan verder niks zeggen dan alleen maar super ***** sterren waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.