Harry Potter en de Steen der Wijzen [deel 1] – J.K. Rowling

harry potter edsdwAuteur: Joanne Kathleen Rowling
Titel: Harry Potter en de Steen der Wijzen
Jaar: 1997
Pagina’s: 228 blz
Bindwijze: Peperback
Uitgever: Harmonie
Taal: Nederlands, Fries, Engels
Categorie: Jeugd, Fantasie,
Prijs v.a.: €16,50

Beschrijving:
Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn vreselijke oom en tante in een bezemkast onder de trap woont. Op zijn elfde verjaardag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem die zijn hele leven verandert: hij wordt uit het huis van zijn oom en tante gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn overleden ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En ten slotte moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

 

Recensie:
Ik ben het eerste boek pas gaan lezen na de film gezien te hebben, het leek me leuk om meer over deze personage te weten te komen. Niet alleen omdat het zo spannend vertelt wordt, maar ook omdat het fantasie rijk is. Als klein meisje is dit natuurlijk het leuke ervan. Als 7 jarige zou jezelf ook in zo’n wereld willen leven, helaas bestaat zo’n wereld niet in het echt. Wel vind ik dat je eerst het boek gelezen moet hebben om de film te kunnen begrijpen, omdat de film niet altijd het gelijke is aan het boek. Sommige stukken worden overgeslagen.
In het begin vond ik het zeker een vijf sterren waart en dat vind ik nu nog steeds. Het verhaal is spannend, spannend genoeg om het van begin tot eind te lezen. De fantasie erin is aanhoudend en het is makkelijk te lezen. Het is een tijd geleden dat ik dit boek heb gelezen, maar zou het zo weer opnieuw willen lezen.
De personages die erin gespeeld worden hebben allemaal een eigen karakter, wat goed in het verhaal ook vertelt wordt. En wat ook naar buiten komt. Het ontmoeten van nieuwe vrienden in een slechte/lastige/moeilijke situatie. Een vijand tegen wie gestreden wordt, die opnieuw terug komt. De spanning die erin blijft in het verhaal, door willen blijven lezen van gaat het goed komen of niet. Het einde is open maar gesloten geschreven zodat er verder op geschreven kan worden. Het enige wat me wel opviel is dat het om één persoon gaat het had wel wat leuker geweest als je ook wat meer over de andere te weten komt, omdat er vijf hoofdpersonages zijn (Harry, Ron, Hermelien, Perkamentus en Voldemort).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.