Harry Potter en de Vuurbeker [deel 4] – J.K. Rowling

harry-potter-en-de-vuurbekerAuteur: J.K. Rowling
Titel: Harry Potter en de Vuurbeker
Jaar: 2000
Pagina’s: 549 blz.
Bindwijze: Paperback
Uitgever: Harmonie
Taal: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Frans
Categorie: Jeugd, Young Adults, Volwassen
Prijs v.a.: €18,16
Serie: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Beschrijving:
Zoals ieder jaar brengt Harry Potter de zomervakantie door bij zijn vreselijke oom en tante, waar de sfeer dit jaar extra gespannen is doordat hun verwende zoontje Dirk op dieet is. Harry kan dan ook niet wachten tot hij terug mag naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, om aan zijn vierde schooljaar te beginnen. Maar voor het zover is, wordt hij door de familie Wemel op spectaculaire wijze bij de Duffelingen opgehaald, om mee te gaan naar de finale van het WK Zwerkbal! Harry weet dan nog niet dat er dat jaar op Zweinstein een nog grotere en spannender evenement zal plaatsvinden, waarbij ook leerlingen van buitenlandse toverscholen vertegenwoordigd zullen zijn. Ondanks alle opwinding en magische gebeurtenissen, probeert hij zich toch op zijn lessen te concentreren.
Ondertussen zijn er allerlei tekenen die er op wijzen dat Voldemort, met behulp van Duistere tovenaars, weer aan kracht begint te winnen. De angst dat Hij Die Niet Genoemd Mag Worden opnieuw zal toeslaan, wordt steeds groter.

Recensie:
Het vierde Harry Potter deel belooft veel goeds, niet alleen omdat dit deel één van de spannendste deel is. Ook is er dit jaar een toverschooltoernooi waarbij van iedere school één kandidaat gekozen word, om mee te doen. Als Harry er per toeval uitgekozen wordt als vierde deelnemer staat hem iets groots te verwachten, zijn vriend Ron is erg woedend op Harry. J.K. Rowling brengt nu in het boek veel spanning met zich mee niet alleen wie het toernooi gaat winnen, maar ook alle gevaren die met zich mee brengt. De terug keer van Voldemort, vriendschappen die op het spel staan. Het boek is te spannend om het weg te leggen, je wilt het boek in ene keer uitlezen.

De vorige delen zijn niks vergelijken met deze spannende deel, alleen moet je wel het eerste deel gelezen hebben om de rest van de delen te kunnen begrijpen. Ook speelt de Twilight acteur: Robert Pattinson hierin mee. Hermelien die een nieuwe liefde vind en Harry die van dit jaar even helemaal niks meer van begrijpt. Ook de nieuwe Verweer Tegen de Zwarte Kunsten docent, is niet iemand wie hij lijkt te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.