Anne Frank

Gisteren met de hele klas naar het Anne Frank huis geweest in Amsterdam. Het was nog een hele wereld reis om daar te komen vanaf mijn huis, eerst met de metro en daarna nog is met de trein. De hele reis duurde zo’n 2 uur heen en 2 uur terug. Zelf was ik nog nooit in het Anne Frank huis geweest, maar had wel een beetje het idee van hoe het eruit zou zijn. Helaas mochten er geen foto’s gemaakt worden binnen in het huis, anders had ik wat foto’s gepost.

Hier een foto vanaf de buitenkant;
outside-of-anne-frank

 

 

 

 

 

Omdat ik ook zoveel verhalen had gehoord met dat het erg leuk zou zijn, ben ik toch maar gegaan. Eerlijk gezegd heb ikzelf niet echt iets met Anne Frank of de andere wereldoorlogen. Maar goed het was een keer leuk om het mee te maken. Echter was de binnenkant ook precies zoals ik het had verwacht, zeg maar gerust een soort DeJaVu. De trappen in het huis waren niet erg handig voor mijn net geopereerde voet, ook is het voor mensen met knie of rug klachten ook niet echt bevorderlijk om daar normaal te kunnen lopen. En voor mensen in een rolstoel is het huis helemaal niet toegankelijk ook niet mer krukken, dit vond ik erg jammer voor diegene die het huis van binnen ook willen bekijken. De Amsterdamse trams zijn (niet alle natuurlijk) ook niet echt bevorderlijk zo als je misschien in Rotterdam bent gewend. Deze trams stoppen bij iedere halte en de bussen stoppen half midden op de weg, het was een leuke reis om te maken aangezien ik nog nooit in Amsterdam was geweest. Het enige nadeel was als je verdwaald heb je geen navigatie die het doet, alleen de handmatige navigatie. Ook heel veel mensen wisten daar zelf de weg ook niet, en stuurde je alle kanten op behalve de goede. Dit vond ik heel erg jammer. Wat me wel heel erg op viel is dat Amsterdam echt een wereld stad is, er waren heel veel Engelse, Franse en zelfs Duitsers. Tja en dan is het even moeilijk omschakelen haha. Echt negatief kan ik er natuurlijk niet over zijn, ik bedoel dat hun de weg niet weten kan ik helemaal begrijpen. Alleen als je een bos rand ziet zonder trams of andere enige openbaar vervoer, weet je zeker dat je heel erg verkeerd zit. Zelf ben ik ook nog even in de winkels geweest, waarna ikzelf de tram halte niet meer kon bereiken en ook niet meer zag. De winkelstraat is echt heel erg mooi om te zien, wat mij ook opviel is dat er één boekenwinkel zit die heel erg modern is. Eerlijk gezegd vind ik dit zelf niet echt passen in zo’n mooie winkelstraat.

De tip die ik iedereen wil meegeven is, als je in Amsterdam bent en je weet niet wat het Noord, Oost, Zuid en het Westen weet. Neem een kompas mee, dit maakt het veel gemakkelijker om alles weer terug te vinden.

Het Anne Frank huis zelf, ondanks dat ikzelf er niet echt iets mee hebt verdiend het toch **** sterren, omdat alles zo goed in elkaar zit, ze aan alle talen hebben bedacht en natuurlijk de goede begeleiding die je eventueel kunt krijgen. Maar echter is dit niet nodig aangezien alles goed en duidelijk word uitgelegd, ook interviews die gehouden worden. Het enige min puntje zijn de trappen, het huis zelf deze stond erg scheef dat je je evenwicht verliest bijna. Buiten Anne Frank huis om zijn de puntjes de onduidelijkheden qua vervoer richting de plaatsten. Alleen in Amsterdam Centraal bij de treinen was alles goed aangegeven, maar zodra je buiten stond. Moest je echt zoeken, twee tramhaltes ver van elkaar af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.