Elfia 2016

Vandaag (23-04-’16) was mijn eerste keer dat ik naar het Elfia festival ging, samen met mijn vriendin Sharon die de kaartjes ter beschikking kon stellen. De dag begon al goed, eerst versliep ik me en had ik de bus gemist (ja erg handig). Gelukkig heb ik lieve ouders die mij naar de trein konden brengen, bij aankomst moest ik in die paar minuten die ik nog had mijn ov-kaart opladen. Dit snel gedaan, wat blijkt nu trein had 5 min vertraging. Dit bleef niet zo en veranderde al snel in 10 min. Eenmaal toen de trein er was reed deze snel om de tijd in te halen en kwam ik te vroeg op het station in Utrecht aan. Naar het andere spoor gelopen om mijn vriendin op te wachten en haar nog even geholpen met haar pruik.
Elfia 11Daarna samen de trein naar Vleuten gepakt, waar de bussen op ons stonden te wachten. Helaas werd er niet vermeld dat er kosten aan deze bus verbonden waren en was pinnen onmogelijk, een enkeltje naar het festival kunnen regelen door het noodgeld wat ik bij me had en op te terug weg zouden we kijken. Ik had ook wel verwacht dat je op het festival met pin kon betalen en dat de kosten redelijk zouden zijn, dit was helaas een teleurstelling en ben ik met één boek naar huis gegaan. Tegenwoordig heb je mobiele pinautomaten en is contant geld (veel) niet meer van deze tijd.

20160423_105832[1] 20160423_105610[1]

Verder heb ik het samen met Sharon enorm naar ons zin gehad, er waren leuke kraampjes en een hoop te zien, ook was het erg leuk om te zien hoeveel mensen hun tijd in hun kostuum hebben gestoken. Er waren een genoeg aantal etenstentjes, met lekkere hapjes zoals wafels, brood op een stok en extra grote krakelingen.

 

20160423_121606[1]Als eerste ben ik Arwen gaan zoeken om mijn boek(en) te laten signeren en haar tweede boek te halen, natuurlijk wilde ik samen met haar op de foto gaan. Arwen heel erg bedankt voor het signeren van mijn boeken, ben er echt heel erg blij mee. Ik kan niet wachten totdat het laatste deel uitkomt.

20160423_201751[1]

20160423_201803[1]

20160423_201815[1]

 

 

 

 

 

 

Bij het festival hadden een paar mensen een Harry Potter meeting + fotoshoot geregeld die om 14.30 uur plaats zou vinden op de afgesproken plek. Er was een speciaal tentje opgezet waar je, je eigen toverstok kon maken. Hier zijn we       eeElfia 6n aantal leraren tegengekomen en het snoepvrouwtje uit de Zweinstein express, helaas hadden we geen foto genomen van Sybillia Zwamdrift en de dementor.

Belatrix was wel aanwezig samen met haar Death Eater masker. Elfia 5
Elfia 5.1

 

 

 

 

 

 

Elfia 2Een Gryffinbear

Elfia 4Belle en het Beest

 

 

 

 

 

Elfia 3Kappetein Jack Sparrow

Elfia 8Pokemon

Elfia 1

 

 

 

 

 

 

 

En dit zijn nog maar een aantal van wat we zijn tegengekomen. Het mooiste kostuum vond ik toch echt wel de standbeeld Elfia20160423_142719[1]van de Engel en de standbeeld van E.T. (zoals ik ‘m noem).

 

Kortom het was een gezellig dagje samen met Sharon, buiten de min puntjes om. Al zou ik niet weten of ik volgend jaar nog een keer zou gaan, we waren best al snel uitgekeken.

 

 

2 reacties

 1. Wendy_k@xs4all.nl'

  Hallo Charissa,

  Het was gezellig druk he op Elfia. Jammer dat je niet wist dat je voor de bus 4 euro moest betalen. Er waren trouwens genoeg boekenkramen waar je wel kon pinnen… en er was een pinautomaat (met kilometer rij erachter).Bij Zilverbron kan dat volgens mij niet.

  Ik ga morgen mijn verslag van Elfia schrijven, dan kan je zien wat ik gekocht heb

  Beantwoorden

  1. Ja klopt, was erg druk. Maar zeker leuk. Later was ook die pinautomaat stuk gegaan, waarschijnlijk is die al snel gemaakt dat jullie het geld eruit konden halen. Ga je volgend jaar weer?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.