Achtergelaten – Susanne koster

Afbeeldingsresultaat voor achter gelaten susanne koster290 blz
Hardcover
April 2018
9789044832013
Clavis
Young Adult / Oneindigheidstrilogie 2

Beschrijving:
onka wordt, op aandringen van haar stiefvader, in een tehuis geplaatst. Vanaf dan heeft ze maar één doel: niemand tot last zijn en niets vertellen over wat er thuis is gebeurd. Toch knaagt er iets: haar moeder heeft haar immers gewoon laten vertrekken … Na vele omzwervingen maakt Jonka zich los van haar thuis en kiest zij haar eigen weg, ondanks de pijn en het gevoel in de steek gelaten te zijn.

 

Recensie:
Het tweede deel in de Oneindigheidstrilogie, word Jonka in een tehuis geplaatst door haar stiefvader, omdat Jonka zogezegd een last is. In het tehuis heeft ze een doel en dat is niemand tot last zijn en niemand iets vertellen over haar thuis situatie. Jonka mist haar moeder erg, terwijl haar moeder niet voor haar klaar staat en haar ook niet geloofd. Toch blijft jonka haar moeder schrijven en vertelt ze over het tehuis. Als haar stiefvader hier achter komt dat Jonka het erg naar haar zin heeft, verhuist hij haar naar een ander tehuis waar ze wel streng zijn. Jonka heeft dan nog één doel, zo snel mogelijk bij haar biologische vader te gaan wonen, maar ook daar word ze als last gezien. Als Jonka klaar is met school heeft ze een mooie baan gevonden, waar ze meteen aan de slag kan gaan en daar vind ze voor het eerst zichzelf.

Het verhaal word vertelt vanuit het oog van Jonka. Je merkt in het verhaal dat Jonka er erg moeilijk mee heeft en dat ze toch een moeder figuur mist, ondanks hoe haar moeder doet, blijft Jonka van haar houden is wat je zo niet zou geloven. Susanne vertelt een verhaal over mishandeling, hoop, acceptatie, jezelf zijn en groei. Je leest hoe Jonka van een klein meisje een volwassen vrouw word, hoe ze ondanks alles zich staande wist te houden ook dankzij de hulp van haar oom en tante. Hoe iemand je zo erg in de weg kan zitten, ook al woon je ver weg.

Het verhaal heeft van duizend woorden, een mooi en prachtig goed geschreven boek gemaakt. Het verhaal krijgt Afbeeldingsresultaat voor 5 sterren 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.