Alice in Zombieland [Deel 1] – Gena Showalter

Alice in zombielandAuteur: Gena Showalter
Titel: Alice in Zombieland
Jaar: 2014
Pagina’s: 414 blz
Bindwijze: Hardcover
Uitgever: Harlequin Young Adults
Taal: Nederlands, Engels, Duits, Frans
Categorie: Young Adults
Prijs v.a.: €15,-
Serie: Alice door de Zombiespiegel

Beschrijving:
Zodra ze je zien, komen ze achter je aan…

Als iemand tegen Alice had gezegd dat haar hele leven binnen een seconde totaal zou veranderen, dan zou ze hard hebben gelachen. Toch was er niet meer nodig. Eén seconde. Eén keer met je ogen knipperen, één keer ademhalen, één hartslag, en alles wat ze kende, iedereen van wie ze hield, was verdwenen.

Haar vader had gelijk. De monsters bestaan echt.

En nu is ze haar hele familie kwijt. Zogenaamd door een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen.

Om uit handen te blijven van die griezels, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor moet ze haar leven toevertrouwen aan de grootste bad boy van school, Cole Holland…

 

Recensie:
In het begin dat ik het boek las vond ik het wel een spannend hoofdstuk, na hoofdstuk twee was de spanning ineens verdwenen. Het verhaal werd ineens te langdradig. Het boek is daarom ook moeilijk te beoordelen. Ik had er hoge verwachtingen van dat het spannend, fantasie rijk en een thriller zou worden. Dit vond ik niet zo, voor mij was het meer een verhaaltje voor het slapen gaan. Ik kon me moeilijk in de hoofdpersonages identificeren en ook in haar vrienden. De romantiek was een slappe hap, het was meer gebaseerd op het ‘we zitten in hetzelfde schuitje’.
De visioenen en het zoenen op ongeplaatste momenten vond ik het verhaal weer een beetje naar beneden halen. Ook vond ik dat Alice wel heel erg snel over haar traumatische ervaring(en) heen is.
Het interessante was wel hoe de zombie’s bestaan, al zaten er wel haken en ogen aan. Ook pas later in het boek wordt vertelt wat er met het menselijk lichaam gebeurt. Dit had wel wat naar voren in het verhaal kunnen gaan, dat Alice er eerst meer uitleg over had mogen hebben. Dit was niet echt een toepasselijk stuk om dat daar neer te zetten. Er hadden zoveel stukjes in kunnen zitten die zo sterk naar voren hadden kunnen komen, om het verhaal wat spannender te maken, maar ook een uniek verhaal. Wat echt behoord tot een Young Adults boek. De romantiek, highschool drama, nieuwe school en ruzies werden overschaduwd. Waardoor je van Alice niet echt een zombiekiller van kan maken. Het verhaal had wat meer thriller-achtig geschreven mogen worden. Ook had Alice wel wat ‘vrienden’ kunnen hebben die ze al kende i.p.v. continu nieuwe mensen leren kennen. Dit boek heeft me niet echt aangegrepen, ben wel benieuwd hoe het tweede deel is of deze een stuk beter is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.