Anna Dressed in Blood [deel 1] – Kendare Blake

anna dressed in bloodAuteur: Kendare Blake
Titel: Anna Dressed in Blood
Jaar: 2013
Pagina’s: 320 blz.
Bindwijze: Paperback
Uitgever: WPG uitgevers
Taal: Nederlands, Engels
Categorie: Young Adults
Prijs v.a.: €15,00

Beschrijving:
Cas Lowood heeft een ongewone roeping: hij doodt de doden.
Dat deed zijn vader al voor hem, tot hij op gruwelijke wijze vermoord werd door een geest. Nu reist hij samen met zijn kruidendokter-moeder en gewapend met zijn vaders dodelijke mes het land rond. Hij gaat op zoek naar een geest die door de lokale bevolking Anna Dressed in Blood genoemd wordt, en vindt een geest zoals hij nog nooit gezien heeft. Ze draagt nog steeds de jurk waarin ze vermoord werd in 1958: toen maagdelijk wit, nu rood gevlekt en druipend van het bloed. Sinds haar dood heeft Anna iedereen die ook maar een voet in haar verlaten Victoriaanse thuis heeft gezet gedood.
En dan spaart ze het leven van Cas.

Recensie:
In het begin dacht ik waar begin ik aan, omdat het boek best veel pagina’s heeft. Maar al snel was ik er doorheen, het begin vond ik niet echt opschieten. Alhoewel je het begin stuk niet kan missen aangezien er de benodigde informatie in staat die je nodig hebt voor de rest van  het verhaal.

Als je van Supernatural houd is dit een ultieme boek om te gaan lezen, zelf ben ik natuurlijk een enorme Supernatural fan. Af en toe had ik ook het idee dat het ook gebaseerd is op het verhaal van Supernatural. De term ‘geesten’, ‘spoken’, ‘weerwolven’ of ‘vampieren’. Is zo standaard en daarom maakt dit boek het zo bijzonder omdat deze termen bijna of niet gebruikt worden. De schrijver heeft een eigen ‘urban legend’ gecreëerd en dat maakt het verhaal uniek.
Sommige zinnen van een personage bijvoorbeeld de zin: ‘ik verhuis vaak en daarom ben ik de coole nieuwe jongen’. Had er van mij uit gemogen, het is niet echt iets wat je graag wilt weten of wat belangrijk is voor het verhaal.
In de verhalen krijg je uitleg, ook bij bepaalde termen zoals athame wordt uitgelegd dat het een soort mes is en daarom ook makkelijk te lezen, zonder dat je je afvraagt wat iets is.

Ondanks dat ik het in het begin niet echt helemaal erin kwam, maar later in het verhaal wel. Dit maakte het juist spannend zodat je maar door wilt blijven lezen, als je een paar bladzijdes over slaat mis een heel stuk en weet je gelijk niet meer wat er is gebeurd of waar het over gaat.

Het is een echte aanrader, ik ben heel erg benieuwd naar het tweede deel ervan.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.