Code M – Ineke Mahieu

code M

Auteur: Ineke Mahieu
Titel: Code M
Jaar: 2015
Pagina’s: 176 blz.
Bladwijze: Paperback
Uitgever: Van Holkema en Warendorf
Taal: Nederlands
Categorie: Jeugd
Prijs: €10,00

Beschrijving:
De eigenwijze Isabel neemt na het auto-ongeluk van haar opa zijn zoektocht over naar het legendarische zwaard van van de beroemde musketiers D’ Artagnan, dat al eeuwen spoorloos is. Isabels enige aanwijzing is een geheime code die ze zal moeten ontrafelen om het zwaard te vinden. Samen met de slimme Jules en haar telefoonverslaafde neef Rik begint ze aan een spannende zoektocht langs grotten en kastelen, waarbij het verleden van haar eigen familie een grote rol speelt dan gedacht. Als snel komende de drie er achter dat ze niet de enige zijn die het zwaard willen hebben. Maar wie kan Isabel nu echt vertrouwen?

Recensie: 
Al heel snel ben ik begonnen in dit boek toen ik hem tegen kwam in de bibliotheek. Het leek me een leuk boek en vanaf het begin van het verhaal raakte de spanning me meteen. Voor iedereen die van kruistocht in spijkerbroek houd is dit echt een aanrader ook een klein deel van boy-7. Isabel gaat opzoek naar het zwaard als haar opa door een auto-ongeluk in het ziekenhuis beland met een bot breuk, wat operatief behandeld is. Haar opa is op dat moment heel erg vergeetachtig en mompelt woorden die alleen Isabel begrijpt. Als ze samen met haar neefje op zoektocht gaat en Jules erbij komt, weet ze niet meer wie er te vertrouwen is. Iedereen wilt het zwaard, alleen sommige willen het voor slechte dingen.

Het boek heb ik in één ruk uitgelezen, ook zaten er film fragmenten in het boek wat het ook duidelijker maakt. Het boek heeft 176 blz. Maar dit merk je niet eens, je hebt het boek zo uit. Ook keer je in het boek terug in de tijd dit is goed aangegeven door het jaartal wat er staan en het nieuwe hoofdstuk wat op het einde begint. zo weet je wanneer de geschiedenis van de familie ophoud en er weer in het heden geleefd word. Het boek is eigenlijk een jeugd boek, maar raad het ook ook aan Young Adults aan die van het boek Kruistocht in Spijkerbroek houd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.