De alchemist – Michael scott

De alchemist

Auteur: Michael Scott
Titel: De Alchemist
Jaar: 2008
Pagina’s: 320 blz
Bindwijze: Paperback
Uitgever: Boekerij
Taal: Nederlands, Engels
Categorie: Fantasy, Young Adults,
Prijs v.a.: €10,-

Beschrijving:
De tweeling Josh en Sophie (15) raakt verzeild in een magische strijd tussen goed en kwaad als ze getuige zijn van een krachtmeting tussen de onsterfelijke alchemist Nicolas Flamel en zijn aartsvijand John Dee. Ze ontsnappen met een deel van de oeroude Codex: een boek dat de wereld kan vernietigen. De Ierse auteur, gespecialiseerd in mythologie en folklore, heeft voor zijn verhaal een beroep gedaan op de complete wereldmythologie. Hij geeft hier zijn eigen draai aan. Zo is het mogelijk dat de Griekse godin Hekate de Noorse Wereldboom bewoont en de – in dit boek inslechte – Dee (volgens de geschiedenis hoftovenaar van Elisabeth I) het zwaard Excalibur hanteert. Het verhaal heeft geen gebrek aan actie. De hoofdpersonen hollen van het ene magische gevecht naar het andere. Daardoor blijft er weinig tijd over voor het scheppen van sfeer of het overtuigend uitdiepen van de personages. Het resultaat is een spannende, maar ook wat kleurloze roman voor verstokte fans van het genre. Achterin vertelt de auteur het verhaal achter de roman. In goede fantasytraditie is dit boek het begin van een serie, ‘De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel’.

Recensie:
In het begin toen ik dit boek zag, dacht ik in eerste instantie dat het verhaal gebaseerd zou zijn op Harry Potter en de Steen der Wijzen. Dit is niet zo, het verhaal wordt uit een ander perspectief geschreven. Zo is het in dit boek een geheime en mysterieus boek dat verdwenen is, wat de tweeling moet gaan zoeken. Om het herstel terug te brengen op aarde, de vraag is echter ook gaat het hun dit lukken of niet.
Na het verhaal ben ik erg benieuwd en nieuwsgierig geworden naar de andere delen, het boek is een echte Feelgood vind ik en erg leuk om te lezen. Af en toe had ik even van die momenten dat het verhaal niet echt iets zou worden, het was een beetje saai. Maar na verder gelezen te hebben vond ik het boek erg goed. Maar bijna tegen het einde van het verhaal kon ik niet meer stoppen met lezen. Ook vind ik het erg grappig om te lezen dat er moderne technologie erin voor komt zoals een Ipod, hier moest ik even over lachen en dacht dat het verhaal in het verleden zou afspelen. Het is dus in het heden.

Ik geef het boek **** sterren, het is een erg leuk verhaal om te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.