De Duistere Fae – Julie Kagawa

de duistere fae

Titel: De Duistere Fae
Auteur: Julie Kagawa
Jaar: 2015
Pagina’s: 384 blz.
Bindwijze: Paperback
Uitgever: Harper Collins Young Adults
Taal: Nederlands, Engels
Categorie: Young Adults
Prijs v.a.: €9,95

Beschrijving:
Het enige wat ik wil, is een normaal leven. Voor zover ‘normaal’ tenminste mogelijk is als je Ethan Chase heet, je zus koningin van het IJzerrijk is en je voortdurend vreemde wezens ziet die niemand anders kan zien. Alsof dat allemaal al niet moeilijk genoeg is, zorgt mijn neef Keirran weer eens voor problemen. Zijn mooie fae-vriendinnetje Annwyl is wanhopig. Keirran wordt vermist, en ze is bang dat hij bezig is met dingen die nooit meer ongedaan kunnen worden gemaakt. Ik heb ontdekt dat Annwyl aan het ‘vervagen’ is en dat Keirran alles op het spel zet om haar te redden. Maar door de duistere krachten die hij oproept, brengt hij Nimmernimmer én de menselijke wereld in groot gevaar. Eigenlijk wil ik er allemaal niets meer mee te maken hebben, maar Keirran blijft natuurlijk wel mijn neef, en ik kan hem niet zomaar in de steek laten. Alleen krijgt hij af en toe iets kils en duisters over zich waarmee hij me de rillingen bezorgt. En wat betekent dat akelige visioen van Keirran dat ik heb gehad? Kan ik de juiste beslissing nemen of is het noodlot onafwendbaar?

Recensie:
Veel verhalen hoor ik over de boeken van Julie Kagawa en dacht, laat ik ook is een boek van haar gaan lezen. En koos voor het boek Duistere Fae, ondanks dat het deel 2 is van het verhaal kwam ik er aardig goed in. Ik snapte precies wat voor het verhaal het was en waarover het zou gaan. De schrijfstijl en de verhaal lijn van Julie is niet echt een verhaal wat mij zou aanspreken, het verhaal pakt mij niet en daarom vond ik het persoonlijk ook niet echt een leuk boek. Toch is het een pakkend verhaal en zit er wel spanning in, alleen de verhaal lijn vind ikzelf niet zo. Toch ben ik benieuwd naar de andere verhalen van haar en deze ga ik ook lezen. Ook was het nu best wel verwarrend in welke plaats en tijd ze nu leefde of waren.

Ik geef dit boek toch **** sterren, omdat het toch een pakkend verhaal is waarvan je het boek gelijk zou willen uitlezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.