Deep Blue [Waterfire Saga 1] – Jennifer Donnelly

deep blue deel 1Auteur: Jennifer Donnelly
Titel: Deep Blue
Jaar: 2014
Pagina’s: 256 blz.
Bindwijze: Paperback
Uitgever: Van Goor
Taal: Nederlands
Categorie: Young Adults
Prijs v.a.: €15,49

Beschrijving:
Diep in de oceaan leven de zeemeerminnen. Op de ochtend van haar verloving ontwaakt Serafina, een zeemeermin van de Middellandse Zee, met vreemde dromen in haar hoofd. Die voorspellen de terugkeer van een eeuwenoud kwaad.
Wanneer de pijl van een moordenaar Sera’s moeder vergiftigt, moet Sera op zoek naar het brein achter de moord om een oorlog te voorkomen. Geleid door haar schimmige dromen, zoekt Sera vijf andere zeemeermin heldinnen van de zes zeeën. Samen vormen zij een onverbrekelijke zusterband en ontdekken ze een samenzwering die het bestaan van hun wereld bedreigt.

Recensie:
In het begin van het boek dacht ik wat ben ik aan het lezen, waar gaat het over? Zelf had ik voor mijn doen ook hoge verwachtingen ervan, ik dacht eerst dat het verhaal wel spannend zou zijn. Dit was ver te zoeken pas later in het boek werd het een beetje spannend, maar ook dat was niet echt spannend genoeg het verhaal had bergen. Bergen met dalen en pieken, waardoor je niet echt door het verhaal heen komt.
Zelf kon ik het een beetje vergelijken met Winx Club. Omdat Serafina ook een groepje van vijf moet verzamelen om haar moeder te redden van een giftige pijl en zichzelf moet bewijzen of ze het waard is om op de troon te kunnen zitten? Het gevoel alsof de zeemeerminnen doodgewone normale meiden hadden kunnen zijn; iedereen kamt zijn haar, doet gordijnen open en dicht, kleurt zijn haar. Het ‘makkelijk’ vrienden maken in het verhaal vond ik ook wel heel erg snel, normaal wil je eerst mensen leren kennen om zeker ervan te zijn dat ze de juiste zijn. Dit was dus niet zo het kwam er meer op neer jij bent mijn vriendin en jij gaat mij helpen Ook kwam ik moeilijke woorden tegen in het verhaal zonder enige uitleg over de woorden, de Latijnse woorden/benamingen wat voor vele van ons erg lastig is als je deze taal niet kent.

Ik hoop daarom ook dat deel twee een stuk beter en spannender is, zonder enige moeilijke Latijnse woorden/benamingen. Dit verhaal (zonder al die Latijnse woorden/benamingen) vond ik meer een kinderboek wat je aan kinderen voorleest tussen de 6 en 12 jaar, en dan vooral de meiden kant.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.