Een bijzonder meisje – Anna van Praag

een-heel-bijzonder-meisje

Titel: Een heel bijzonder meisje
Auteur: Anna van Praag
Jaar: 2015
Pagina’s: 144 blz.
Bindwijze: Hardcover
Uitgever: Lemniscaat uitgeverij
Taal: Nederlands
Categorie: Young adult
Prijs v.a.: €14,95

Beschrijving:
Ze noemen zichzelf Casa Nostra en ze hebben hun eigen vakantie-eiland in Italië. Een groep succesvolle mensen die samen werken en feesten, verbonden door één vrouw: de mooie, onbetwiste leidster Sofía.
Alicia is elf als haar ouders zich aansluiten en vanaf dat moment begint haar dubbelleven. Onder de allesomvattende vleugels van Sofía leert ze de liefde kennen en het leven vieren – alles één groot avontuur. Dat er af en toe ook onverklaarbare en zelfs gevaarlijke dingen gebeuren bij Casa Nostra neemt ze voor lief.
Totdat haar wonderland van de ene dag op de andere ophoudt te bestaan. Alicia vindt zichzelf terug tussen de brokstukken van haar eerder nog zo perfecte leven. In haar gedachten schrijft ze Sofía een lange brief die de vorm aanneemt van een droomachtige stroom van herinneringen.

Recensie:
Het boek een Bijzonder Meisje van Anna van Praag, sprak me eigenlijk best wel aan en was ook benieuwd naar het boek zelf. Eenmaal aan het lezen kwam ik er toch achter dat het persoonlijk niet echt een YA boek is, maar meer een jeugd boek. De auteur heeft waarschijnlijk hetzelfde meegemaakt als Alicia, hierdoor was het erg lastig om het verhaal bij te houden. Je snapte niet echt waar het boek over zou gaan, ik miste de hoe-wie-wat-waar-waarom vragen die ik eruit kon halen. Vond het boek erg lastig om te lezen, en ook niet een echte YA boek.

Ik geef dit boek *** sterren, omdat het verder toch een leuk boek is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.