Half Face – Mara Li

Half Face* 250 Blz
* Februari 2019
* Paperback
* 9789492585325
* Dutch Venture Publishing

 

Beschrijving:
Juliette wordt geplaagd door nachtmerries sinds ze ternauwernood een overval op de Valenburgse Bank heeft overleefd. Ze hoopt echter die nare herinneringen achter zich te laten door in de rechtszaal te getuigen tegen de man die tijdens de overval zoveel mensen van het leven heeft beroofd: de Ierse crimineel die bekend staat onder de naam Half Face.
Wat ze echter niet had kunnen voorzien is dat Half Face overal contacten heeft en er op de dag van de rechtszaak in slaagt te ontsnappen… en haar meeneemt als gijzelaar. Half Face slaat op de vlucht naar de eenzame steppen van Mongolië, waar hij wanhopig op zoek gaat naar verlossing van de schaduwen die hem kwellen. Hij is er van overtuigd dat een gevaarlijke geest bezit van hem heeft genomen en alleen een machtige sjamaan hem weer menselijk kan maken.
Is Half Face echt bezeten door een demon, of wordt hij belaagd door zijn eigen geest?

 

 

Recensie:
Als een bank word overvallen overleeft Juliette het ternauwernood, ze wilt getuigen voor de rechtbank dat de man zoals hij genoemd wilt worden Half Face niet meer vrijkomt. Maar waar ze niet op gerekend hadden is dat Half Face overal op voorbereid is zo ook hierop. Als hij vervolgens ontsnapt uit de rechtbank samen met een gijzelaar vertrekt hij naar een ander land. Hij denkt dat hij is overgenomen door een demon en probeert op deze manier samen met de gijzelaar Juliette er een einde aan te maken, zodat Half Face weer gewoon mens word, zoals hij het noemt.

Het verhaal begint met een beschrijving van Half Face dit trekt je meteen in het verhaal. Af en toe kom je wat flashbacks tegen. De verhaallijnen zijn heel goed uitgewerkt, je krijgt niet het idee dat je wat mist, maar ook niet dat het te saai of langdradig word. Zelf heb ik erg genoten van het verhaal en vraag me af hoe iemand het voor elkaar krijgt om overal op bedacht te zijn, hoeveel communicatie Half Face heeft met mensen die hem helpen. Waarom op deze manier. En is het echt waar dat hij bezeten is of dat het alleen maar zijn eigen ideeën zijn?

Als ze reizen naar het land Mongolië komt Juliette achter de ware Half Face en de fake half face, ze beleeft daar angstige momenten en is blij als er eindelijk na wat jaren leek een einde aan te komen. Half Face probeert contact met Juliette te houden, hij voelt een soort van band en andersom ook, later kom je erachter waardoor en waarom.

Ik vond het erg jammer dat ik het boek dicht ging, omdat het einde het einde was. Mara Li heeft weer een pracht boek neer gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.