Harry Potter boek&movie tag

book movie tag

Wie kent de beroemde Harry Potter serie nu niet, in meer dan 67 talen uitgebracht. Dankzij de Book & Movie tag van Kwante in Wonderland (die ook deze afbeeldingen heeft gemaakt), mag ikzelf deze Book/Movie tag ook doen.

19 jaar geleden kwam het eerste boek uit, 15 jaar geleden de eerste film. Zelf had ik als eerste de eerste film gezien en ben daarna het eerste boek gaan lezen, meteen was de serie al helemaal verslavend en was ik verkocht. Zelf maakte ik mijn eigen stok die ik van takken uit het bos maakte en deze versierde met bladeren en andere spullen. Zoals ieder klein meisje, droom je ervan om in zo’n wereld te leven, helaas kan het alleen in Cosplay en/of bij evenementen.

En nu ben ik alsnog helemaal verslaafd aan de Potter boeken en films. Zelfs nu komen langzamerhand alle merchandise, stokken en andere spulletjes buiten de boeken en de films om binnen.

I hope you enjoy my answers  my followers, muggles, witches or wizards.

book movie tag 1

Mijn favoriete boek van de hele serie, is toch de Orde of the Phoenix. Omdat hierin vol humoristische teksten in staan, ook hierin leer je Sneep beter kennen door een stukje van zijn verleden.

Book movie tag 2

Wauw wat een moeilijke keuze, alle films zijn even leuk het is moeilijk om te kiezen tussen alle acht. Toch ga ik denk ik voor The Deathly Hallows part 2, omdat dit de finale is. Al is de Gevangene van Azkaban ook erg leuk waarbij Hermelien Draco op zijn neus beukt en hem een kakkerlak noemt, maar ook in de slaapzaal denk ik iedere keer weer aan die prank.

4

Minst favoriete boek is wel lastig, omdat ze allemaal zo leuk zijn. In het begin toen ik alle boeken las (nu nog steeds eigenlijk), was dit de Vuurbeker. Ik denk toch dat dit ook de minst favoriete is.

5

De minst favoriete film is de Vuurbeker, omdat deze totaal heel anders is dan het boek en de leukste scenes eruit zijn gehaald.

6

Er waren zoveel scenes die me lieten huilen. De dood van Hedwig bijvoorbeeld, hoe kan iemand een dier vermoorden… Maar ik denk dat ze zwaarste Severus Snape was, omdat ik mezelf er een beetje herkent.

7

In alle films heb ik toch een aantal favoriete personages:
Luna Lovegood, Severus Snape, Hermione Granger and Draco Malfoy. Dit zijn mijn favoriete personages.

Luna Lovegood, omdat ze anders is en het haar niet kan schelen wat andere denken, ze is altijd positief

Severus Snape, omdat hij eigenlijk een beetje gebruikt wordt door Voldemort en Perkamentus en omdat hij vroeger gepest is in zijn schooljaren. Net zoals ikzelf.

Hermione Granger, omdat zij de slimste heks is, en na mate het boek eindigt grappiger wordt.

Draco Malfoy, hij wordt gebruikt door zijn vader.
Draco moet aan de kant van Voldemort staan en mag geen eigen keuze maken wat hij nu precies wilt. Aan het einde van de film, zie je aan hem wat het eigenlijk met hem gedaan heeft.

In al deze personages herken ik mezelf heel erg in, daarom zijn dit mijn favoriete personages.

8

Mijn Patronus zou een Doe zijn ook wel een hinde, zoals die van Severus Snape.

 

The doe is a soft and innocent patronus to have, and those with it reflect this greatly. They have a comforting, almost maternal way about them, and it can draw many to them, and this can cause them to have many friends and admirers. They are social people, but they are not too strong in this aspect immediately, instead being a bit hesitant before getting to know a person. They can sometimes form impressions of others before truly getting to do this, however, and can become stand-offish to these individuals.

9

Moeilijke ik denk dat ik toch voor de invisibility cloak ga, als je deze om je heen slaat wordt je onzichtbaar en kan je in alle rust iets voor jezelf doen, of je kan even weg van iedereen zijn.

10

Uit verschillende testen op Pottermore en op buzzfeed kreeg ik twee verschillende afdelingen Slytherin (Zwadderich) en Ravenclaw (Ravenklauw). Mijn hybride huis zou Slytherclaw zijn. Maar de echte afdeling zoals op Zweinstein zou dan toch Zwaddrich zijn:

11

Natuurlijk met Severus Snape ook wel Alan Rickman, hij was toch als eerste mijn favoriet helaas is hij er niet meer rip….. We will miss you, you always in our hearts <3

De tweede keus was Luna Lovegood ook wel Evanna Lynch

De derde keus Draco Malfoy ook wel Tom Felton he is so….. zucht…..

12

Zelf ben ik een sportief iemand, hou van dans, fitness, hardlopen, yoga en nog veel meer dingen. Toch vraag ik me af of ik in het Quidditch team zou zitten, als dat zo is zou ik waarschijnlijk zoeker zijn.

13

Was ik blij? NEEEEEEEEEE was niet echt blij dat het was afgelopen, heb zelfs gehuild dat de hele serie voorbij was. Het was een open maar gesloten einde. Ik heb geschreeuwd toen het helemaal afgelopen was, ik kon het niet geloven. Gelukkig komen er nu weer twee andere uit Fantastic Beast en Cursed Child. Het enige jammere aan de Cursed Child is dat niet de echte personages uit de film erin spelen en dat het een theater stuk is, aan de andere kant wordt het misschien ook weer te veel als er nog een film uit zou komen. Gelukkig hebben we altijd Wattpad nog, waar veel fan-fics wordt geschreven. Zodat je toch nog even hun wereldje kan beleven. En natuurlijk de films en de boeken, zodat je alles weer opnieuw kan beleven.

14

De Harry Potter serie heeft mij helemaal veranderd, vroeger was ik een heel stil meisje die niet voor zichzelf durfde op te komen. Door de Harry Potter reeks is dit helemaal veranderd, ik durf voor mezelf op te komen zeker door iedere keer weer de stukjes van Sneep te zien en zijn quote op mijn arm te schrijven Life Isn’t Fair, kan ik er weer helemaal tegen aan. Ik zit zelf nu in een hele moeilijke periode en dit helpt mij er heel erg doorheen. De stukjes van Luna, Hermelien en Sneep om anders te zijn, slim te zijn terwijl iedereen je eigenlijk een betweter vind of gepest worden zonder enige aanleiding alleen omdat ze zich vervelen. Dit geeft mij het gevoel ook al is het een film, dat je er niet alleen voor staat. Dat je eigenlijk wel veel aan kan en dat als je in jezelf blijft geloven, je het zal lukken of je het zal halen. De positiviteit van Luna van het maakt niet uit wie je bent of hoe andere over je denken. Dat spullen vanzelf wel terug komen, al is het misschien niet zoals je het verwacht. Die kracht geeft mij de rust, om zo ook weer terug te reageren op iemand.

Ook The Deathly Hallow teken is mijn bescherm teken geworden, het geeft mij  nog meer de kracht om door te zetten, om door te gaan en te denken fuck you, ik weet wie ik ben, ik doe wat ik moet doen, en jij kan mij niks maken!

———————————————————————————————————–

Ik tag:

Nakita’s Library
Annika Korving

Just Me, Just Books

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.