Harry Potter en het vervloekte kind – J.K. Rowling

Titel: Harry Potter en het vervloekte kind
Auteur: J.K. Rowling
Pagina’s: 367 blz
Bindwijze: Paperback
Jaar: November 2016
Uitgever: Harmonie

Rating:Afbeeldingsresultaat voor bliksemschichtAfbeeldingsresultaat voor bliksemschichtAfbeeldingsresultaat voor bliksemschichtAfbeeldingsresultaat voor bliksemschicht

Beschrijving:
Harry Potter en het Vervloekte Kind deel een en twee is het eerste Harry Potter-verhaal dat officieel wordt gebracht als toneelstuk. De wereldpremière van het toneelstuk vond plaats in West End in Londen op 30 juli 2016.
Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

Recensie:
Nadat het Engelse boek uit was en de Nederlandse versie in de winkels lag, wilde ik de Nederlandse editie ook lezen. Wat mij opvalt aan de Nederlandse editie is dat het echt als een script leest en niet zoals ik bij de Engelse versie had, dat het een soort verhaallijn was. Soms irriteerde ik me best aan Harry’s eigen karakter, hoe hij omgaat met zijn zoon en ook tegen andere. Alsof hij ineens een egoïst is geworden. Was daarom ook gauw weer blij dat het verder ging uit het oogpunt van Albus en Scorpius. Dit had ik met de Engelse versie niet. Toch vind ik het jammer dat ze er alleen een toneel stuk van gemaakt hebben en geen film. Er zijn verschillende meningen over het boek en vind het lastig om een goede recensie neer te zetten zonder te spoilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.